kuki Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 Witam... mam małą prosbę.... mógłby ktos doradzić jak zamknąć bagażnik w Forku 05 bez centralnego zamka... cos mi sie zacina ostatnio i raz zamyka raz nie... moze to bateria, ale na razie jestem w trasie i nie za bardzo mam czas gdzies zmienic... jak mozna zamknac bagaznik bez centralnego??? gdyby ktos wiedzial to bede wdzieczny za pomoc.... sorry, jesli to pytanie z serii banalnych ale wóz mam nie dlugo i takich detali jeszcze nie poznalem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiatrak Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 Powinien się zamknąć jak przekręcisz kluczykiem zamykając nim drzwi od kierowcy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiatrak Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 Powinien się zamknąć jak przekręcisz kluczykiem zamykając nim drzwi od kierowcy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spawalniczy Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Powinien się zamknąć jak przekręcisz kluczykiem zamykając nim drzwi od kierowcy. Tym sposobem klapa bagażnika się nie zamknie. Otwórz drzwi kierowcy, wciśnij przycisk centralnego zamka, którym zamyka się samochód od środka (w nowszych był na podłokietniku w drzwiach kierowcy, nie wiem, jak u Ciebie). Następnie zatrzaśnij drzwi i dopiero teraz zamknij je kluczykiem w drzwiach kierowcy. O ile to jest problem zdalnego sterowania, to podana metoda zadziała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikt130 Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Miałem podobny problem. Samochód zamykał mi się bez klapy bagażnika, ta pozostawała otwarta. Rozwiązaniem okazał się niezawodny WD40. Klamka - rączka otwierania klapy, wskutek zewnętrznych warunków, zaczęła chodzić z wyraźnym oporem i nie odbijała do końca po puszczeniu. Bez żadnego rozkręcania zamka dosyć obficie spryskałem wspomnianym wcześniej specyfikiem we wszystkie możliwe szczeliny - otwory, kilka minut ,,pompowałem,, klamką żeby ją dobrze rozruszać powtórnie spryskałem wd40 i pozostawiłem klapę bagażnika w pozycji podniesionej żeby wd40 spłynął w głąb zamka, Powtórne ,,pompowanie,, kilka minut i wszystko działa jak nowe. A męczyłem się z problemem ze dwa miesiące... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuki Posted November 20, 2013 Author Share Posted November 20, 2013 Dzieki Spawalniczy! Dziala! A wiesz moze, czy do wymiany baterii musze miec drugie kluczyki? Slyszalem, ze moze sie cos rozprogramowac i jest problem bez zapasowych kluczykow-pilota.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GREGG Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Dzieki Spawalniczy! Dziala! A wiesz moze, czy do wymiany baterii musze miec drugie kluczyki? Slyszalem, ze moze sie cos rozprogramowac i jest problem bez zapasowych kluczykow-pilota.. Nie ma żadnych problemów, wymieniaj spokojnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
spawalniczy Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Dzieki Spawalniczy! Dziala! A wiesz moze, czy do wymiany baterii musze miec drugie kluczyki? Slyszalem, ze moze sie cos rozprogramowac i jest problem bez zapasowych kluczykow-pilota.. Nie ma żadnych problemów, wymieniaj spokojnie Tak jak pisze GREGG - nie ma żadnych problemów - sprawdzone empirycznie w forku i legacy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuki Posted November 20, 2013 Author Share Posted November 20, 2013 Dzieki wielkie! Pozdrawiam i dzialam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sender3 Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Nie wiem czy są jakieś różnice w bateriach w przypadku różnych roczników czy modeli subaru ale ja 2 lata temu długo szukałem gdziekolwiek baterii do mojego pilota i nigdzie nie mogłem znaleźć. Skończyło się na wizycie w aso gdzie za bateryjkę zapłaciłem ok 9zł. Tydzień temu znów długo i namiętnie szukałem i udało mi się trafić w punkcie dorabiania kluczy za 15zł . Także nie zdziw się jak w wielu miejscach usłyszysz nie mamy takiego modelu ;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
viking1232 Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 sprawdz wiazke od tylnej klapy czesto lubialy sie tam kable przerwac od otwierania i zamykania Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuki Posted November 21, 2013 Author Share Posted November 21, 2013 Dzieki za wskazowki! Wymienilem baterie w Aso za 6 zeta i jak na razie wszystko ok. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts