stoldo Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 Witam, Kiedy w subaru impreza WRX 2,5L 05/2007 przebieg 90 tys km powinienem wymienic rozrzad Co przy okazji powinien wymienicz z rzeczy eksploatacyjnych Auto posiadam od nowosci i poza wymiana oleju w silniku i filtra powietrza nic nie robilem Bede wdzieczny za rade Pozdrowienia dla Wszystkich uzytkowanikow Subaru stoldom@vp.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 Auto posiadam od nowosci i poza wymiana oleju w silniku i filtra powietrza nic nie robilem super rozrząd (książkowo) przy 105k co 50k świece i olej w napędach, co 100k regulacja zaworów (chyba że masz LPG to też co 50k) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrGS Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 co 50k świece Fakt im częściej tym lepiej. Jednak chyba "kiążkowo" to też przy 105tys czyli razem z rozrządem. Ja jestem kuturystą teoretykiem ale z racji wieku auta już bym nie czekał do 105k tylko zrobił to w najbliższym czasie. Ja robiłem to ok 1,5 roku temu w ASO i trafiłem na "promocję" czyli robocizna za 1pln a części normalnie. Jakiegoś dramatu cenowego nie było i mam gdzieś zeskanowaną fakturę więc mogę podać ile i co kosztowało. Trochę tak z pamięci ale razem z przeglądem po 105k (filtry, olej itp.) coś ok 2,5k PLN a lista części była dość długa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubasti Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 tez bym nie czekał do 105....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayu Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 Przebieg 105 k km to się zgadza ale w książce jest napisane jeśli dobrze pamiętam " lub co 6 lat" więc czas już. Odwołując się do mojej pamięci to w ASO Koper za wymianę płaci się 1 PLN netto + koszt części. Choć nie jestem pewien czy ta promocja nadal obowiązuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Badi91 Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 Po przeczytaniu tego wątku sam się podpytałem ASO Koper o tą promocję i jak najbardziej jeszcze obowiązuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 Wymiana ma byc robiona co 105 ,natomiast jak juz sie zblizasz do setki czyli 95-100 to wymieniaj, pompa wody zalecana wymiana co 2 rozrzad ale mechanik niech oceni w jakim jest stanie np czy sie juz nie poci Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrGS Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 Sprawdziłem fakturę i 2 lata temu faktycznie wymiana rozrządu była za 1pln pasek, 4 rolki, napinacz i świece z wymianą wyszło 2,5tys razem z przeglądem+olej i 3 filtry wyszło 3,5tys no kto biednemu zabroni żyć bogato Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebachon Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 " lub co 6 lat" Co 7 lat lub 105 tys. Przynajmniej w mojej jest tak napisane. co 100k regulacja zaworów ( Jeżeli jest oczywiście taka konieczność U mnie jak na razie nie trzeba. (118 tys.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 Jesli przebieg maly wymiany robic co 5-6 lat mimo,ze pisze co 7 bo jak szczeli to dupa blada i kuuuuuuuuupe kasy w kotle Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 i zagadka o której większość zapomina - co 2 lata - płyn chłodniczy i hamulcowy (chyba że "sportowy" typu RBF660 to co 1 roku) Link to comment Share on other sites More sharing options...
viking1232 Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 pasek rozrzadu wymiana 105 tysi albo 7 lat plyn hamulcowy 30 tysi albo 2 lata, chlodniczy stosowany teraz jest co 7 lat pompe wody wymienia sie co druga wymiane rozrzadu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts