vagin Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 Siemaneczko, mianowicie posiadam takie wspaniałe urządzenie jak BLITZ DUAL SBC SPEC S - elektroniczny boost controller, lecz nie mogę rozkminić jak tego się używa, reguluje ciśnienie itp itd... znalazłem manuala lecz nie bardzo rozumiem o co tam chodzi bardzo zależy mi na tym gdyż po 1 jest to bardzo fajny i przydatny mod a po 2 ładuje mi teraz w peeku 1,56 bara co nie jest dobre dla mojego sprzęgła (bo zaczyna już uślizgiwać) a tym bardziej na dłuższą metę dla silnika pozdro i z góry dzięki za przydatne informacje ( i prosiłbym o wypowiedzi użytkowników tego sprzętu lub kogokolwiek kto ma o tym pojęcie a nie spamerów ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 bardzo zależy mi na tym gdyż po 1 jest to bardzo fajny i przydatny mod Tu pewnie wielu miałoby odmienne zdanie. I bardzo słusznie,to żaden mod tylko proszenie się o kłopoty. ładuje mi teraz w peeku 1,56 bara co nie jest dobre dla mojego sprzęgła (bo zaczyna już uślizgiwać) a tym bardziej na dłuższą metę dla silnika To,że obetniesz doładowanie, nie uratuje już sprzęgła. Pytanie dlaczego masz przeładowania?Samo ograniczenie doładowania nie załatwi sprawy bezpieczeństwa silnika. Tak sobie zaspamowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 @@vagin, podjedź z tym do kogoś kto ma pojęcie jak to ustawić i tyle to "pudełko" reguluje tylko ciśnienie doładowania, z resztą musi poradzić sobie seryjny ECU ... więc musisz to ustawić tak, żeby w razie potrzeby nie zabrakło paliwa ...dlatego nie ustawia się tego od tak, na oko, na słuch, ani przez internet nikt Ci nie wytłumaczy ... jedź do jakiegoś dobrego nie-ASO i tyle ;-) aha .. oczywiście lepiej zrobić remap ... ale zrobisz jak chcesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagin Posted November 17, 2013 Author Share Posted November 17, 2013 większość już dziś rozgryzłem, teraz ładuje ile mu ustawie co do remapu to nie ma specjalnej potrzeby gdyż nie będę dużo więcej ładował niż seria, co do braku paliwa to się zgadzam gdyż przy takim doladowaniu egt sie robi za wysokie i może potopić kilka rzeczy (szczególnie tłoki) ale nie będę latał przecież na 1,6 bara hehehe seryjnie jest ok 1,1 więc jak dam mu 0,2 mniej lub więcej to nic sie raczej nie stanie.... cybel co do sprzęgła to nic mu nie jest na niższym doładowaniu, co do proszenia się o kłopoty to nie boje się takich rzeczy najwyżej jeszcze raz rozłożę motor na częsci pierwsze, sama przyjemność )) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 co do sprzęgła to nic mu nie jest na niższym doładowaniu, Na razie. Ale obym się mylił. seryjnie jest ok 1,1 więc jak dam mu 0,2 mniej lub więcej to nic sie raczej nie stanie Jeśli dasz mniej to nic,auto tylko lekko osłabnie.Jak dasz więcej,nawet o 0,1,to stać się może bardzo wiele. Tylko dlaczego masz takie przeładowania?Zmieniałeś coś w aucie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagin Posted November 17, 2013 Author Share Posted November 17, 2013 przeładowań już nie ma, regulacja nie działała i przeładowywał bo spadł dolny przewód podciśnieniowy z solenoidu tego regulującego ciśnienie ale już to zrobiłem na trytkę żeby więcej nie spadał ahhh świat był by straszny bez tych trytek Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos-wrx Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 ...a ja poraz N-ty proszę - Pozwólmy ludziom wybuchać sobie silniki osobiście przestałem się już merytorycznie udzielac w takich tematach , ot czasem sobie tylko spamnę. Pikuj ile wlezie Znam jeden przypadek w STI06 (zakuty mocny projekt, z niestety zakutym łbem jako właścicielem) , jak na EBC wszystko [moderator czuwa]ło dopiero na 2,1 bara :biglol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagin Posted November 18, 2013 Author Share Posted November 18, 2013 na szczęscie mam jeszcze wskaźnik doładowania poza ebc więc wiem ile teraz ładuje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts