grape.crash Posted November 15, 2013 Share Posted November 15, 2013 Witam, Panie/Panowie mamy zamiar wybrać się w tym roku z rodzinką na narty (2+1). Osobiście nastawiłem się na Chopok. Czy ktoś z Was posiada jakąś miejscówkę, którą mógłby polecić ? Było by miło, gdyby cena nie zwalała z nóg :-) Z góry dziękuję i pozdrawiam, B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUrsus Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Z rodziną zatrzymujemy się w hotelu Mnich, warunek autko 4x4 ... ok 10 minut od Chopoka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
subleo Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Polecam pensjonat Alžbeta, świetne warunki ... świetne jedzenie....a gospodarze dbają o gości jak nikt. Dojazd na stok autem albo ski-busem nieopodal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nett68 Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,14922278,Inwestycje_narciarskie__Jakie_na_Slowacji__jakie_u.html#BoxSlotII3img fajny artykuł.Polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viaggiare Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Na Słowacji są różne fajne stoki. Chopok zapchany, ale jeśli lubisz... w zakładce " w góry na narty" znajdziesz kilka opisów miejsc na Słowacji http://swiatodzaplecza.blog.pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
grape.crash Posted November 21, 2013 Author Share Posted November 21, 2013 Niestety Twój wpis Viaggiare odczytałem za późno - zrobiłem już rezerwację i przelałem zaliczkę (Chopok). A tak to bym pojechał do Rużemberok'a... No coż może w przyszłym roku się uda :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viaggiare Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 No trudno może będzie luźno, pogoda nie dopisze... Taki żarcik oczywiście. Na pewno będzie fajnie. Miłego wypoczynku, ale to chyba jeszcze daleko... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaskier Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Niestety Twój wpis Viaggiare odczytałem za późno - zrobiłem już rezerwację i przelałem zaliczkę (Chopok). A tak to bym pojechał do Rużemberok'a... No coż może w przyszłym roku się uda :-) Zależy jaki poziom jazdy prezentujecie - jeśli więcej niż przecietny, to Ruzomberok po 2 dniach by Wam się znudził, a na Chopoku czeka trochę więcej wyzwań - my z juniorem zdecydowaliśmy się właśnie na Chopok w tym roku - pewnie będzie ciasno, ale i tak lepiej niż gdziekolwiek w Polsce Link to comment Share on other sites More sharing options...
subleo Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Panie/Panowie mamy zamiar wybrać się w tym roku z rodzinką na narty (2+1). Na Słowacji są różne fajne stoki. Chopok zapchany, ale jeśli lubisz... W grudniu na Chopoku tłumów się nie spodziewam, mimo, że ostatni tydzień okres świąteczny. Bardziej obawiałbym się o zimę, czy zdąży nadjeść i dosypać odpowiednią ilość śniegu czy też nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grape.crash Posted November 22, 2013 Author Share Posted November 22, 2013 (edited) Na wyjazd niestety trzeba jeszcze poczekać Jedziemy pod koniec lutego (II tydzień ferii w mazowieckim). Ale odliczanie już rozpoczęte Zostało trochę czasu na zmianę sprzętu i inne przygotowania Co do miejscówki to mam nadzieję, że będzie OK. Z tego co wyczytałem jest spora możliwość wyboru tras, a to w naszym przypadku bardzo duży plus (narzeczona śmiga na poziomie podstawowym, młody średnim, ja zaawansowanym). Wygląda, że każdy znajdzie coś dla siebie jaskier niestety masz rację. Kasa za wyjazd do PL i SK wychodzi prawie taka sama, za to zaplecze techniczne i ogólnie organizacja na dużo wyższym poziomie. W tym temacie jesteśmy za Słowakami ze 20 lat w tyle. Chociaż i tak jak byłem w zeszłym roku w Bukowinie Tatrzańskiej po ponad 10-cio letniej przerwie przeżyłem lekki szok (pierwszy raz jechałem wyciągiem krzesełkowym w BT)... Edited November 22, 2013 by grape.crash Link to comment Share on other sites More sharing options...
mus Posted November 22, 2013 Share Posted November 22, 2013 Ja polecam Strbskie Pleco (Szczyrbskie Jezioro) sezon na narty zaczyna się 1 grudnia , jeżdżę tam 2 razy zimą , raz w grudniu totalne pustki do świąt w grudniu , potem styczeń , luty lub marzec. Hotel Crocus, do stoku około 1 km , od świąt spod Hotelu jeździ skibus. Pokoje duże każdy z osobna sypialnią 45-55 m2, cena za tydzień od około 2300zł ze śniadaniem za 2 osoby z dzieckiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iron Posted November 22, 2013 Share Posted November 22, 2013 Ja polecam Strbskie Pleco (Szczyrbskie Jezioro) Mała literówka Strbskie PleSo Byłem tam kilka razy ale latem, piękne miejsce... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Subary Posted November 22, 2013 Share Posted November 22, 2013 (edited) Dla nas Chopok to miłe wspomnienia początków rodzinnego narciarstwa, byliśmy tam trzykrotnie. Ostatnim razem był to mały niewypał, bo trafiliśmy z terminem na "rosyjskie Boże Narodzenie" i ugrzęźliśmy w masie przybyszów jeżdżących w czapkach i strojach z kreszu.... Spaliśmy w hotelu Sojka w Malatinach. Fajne miejsce, firmowe piwo z Belgii. Jako ciekawostkę dodam, że mieliśmy kawałek płatnej autostrady jako dojazd do Chopoka i parokrotnie byliśmy sprawdzani na zjazdach przez policję, czy mamy winietę. Edited November 23, 2013 by Subary Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viaggiare Posted November 23, 2013 Share Posted November 23, 2013 Na wyjazd niestety trzeba jeszcze poczekać Jedziemy pod koniec lutego (II tydzień ferii w mazowieckim). Ale odliczanie już rozpoczęte Zostało trochę czasu na zmianę sprzętu i inne przygotowania Co do miejscówki to mam nadzieję, że będzie OK. Z tego co wyczytałem jest spora możliwość wyboru tras, a to w naszym przypadku bardzo duży plus (narzeczona śmiga na poziomie podstawowym, młody średnim, ja zaawansowanym). Wygląda, że każdy znajdzie coś dla siebie jaskier niestety masz rację. Kasa za wyjazd do PL i SK wychodzi prawie taka sama, za to zaplecze techniczne i ogólnie organizacja na dużo wyższym poziomie. W tym temacie jesteśmy za Słowakami ze 20 lat w tyle. Chociaż i tak jak byłem w zeszłym roku w Bukowinie Tatrzańskiej po ponad 10-cio letniej przerwie przeżyłem lekki szok (pierwszy raz jechałem wyciągiem krzesełkowym w BT)... Za każdym razem jeździmy w mazowieckie ferie i na Chopoku zawsze sporo ludzi. Ale cóż, każdy chce przecież jeździć. Tras faktycznie jest i można powybierać. Najistotniejsze, kto co lubi. Dużo tras i stanie w kolejkach, czy jedna pusta trasa Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolcia Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Na Chopoku bywam i różnie z tymi tłumami jest. Ale można skorzystać z okazji jaką są trasy narciarskie Słowacji których jest tam sporo i da się coś konkretnego dla siebie "wypatrzyć", jeśli chodzi o hotele również http://kalendarzprzygod.pl/podroze/narty-slowacja Obecnie może być pewien tłok z powodu Bożego Narodzenia prawosławnego i turystów zza Buga.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
florri Posted February 3, 2014 Share Posted February 3, 2014 Hejka. WYbiera się ktoś na nieextremalną terenowo majówkę? Zastanawiam się na Rumunią. Ew. chętnie bym do kogoś dołączył. Link to comment Share on other sites More sharing options...
florri Posted February 3, 2014 Share Posted February 3, 2014 Hejka. WYbiera się ktoś na nieextremalną terenowo majówkę? Zastanawiam się na Rumunią. Ew. chętnie bym do kogoś dołączył. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gourmet Posted December 10, 2014 Share Posted December 10, 2014 Czy ktoś ma opinię - na ferie mazowieckie (koniec stycznia) Tatrzańska Łomnica, Chopok czy Donovaly? Ta ostatnia prezentuje się dobrze w necie, tylko jak tam ze śniegiem, bo trochę nisko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
diamond Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Velka Raca/ Oszczadnica , Ruyźemebrok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts