ferdek Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 od jakiej mocy wskazane jest stosowanie kutych tłoków do bloku 257 ?
carlos-wrx Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 zależy dużo od charakterystyki mapy, jeżeli robisz to na większym turbo, które nie osiąga bardzo wysokiego i skokowego przyrostu mom. obr , niżej jak 3rkpm - to do 400KM seryjne korby są ok przeczytałem temat jeszcze raz i trochę się "zaskoczyłem" - zasugerowałem się korbowodami w temacie wątku. W opisie doczytalem ze chodzi o tłoki. Korbowody jak wyżej, z tłokami to już inaczej... Ferduś to o co właściwie chodzi - tłoki, czy korby? Bo jak chodzi o tłoki, to tez nie jest to takie oczywiste, ale poczekamy jak się zdecydujesz
ferdek Posted November 13, 2013 Author Posted November 13, 2013 Piotrek ,już mam taki mętlik w głowie ,że myle korby z tłokami Chodzi mi o korby ,bo tłoki to chyba do upalnia zawsze lepsze kute. Wracając do korb ,turbo MD321/321T ,kolektor GT ,wtryski 850 ,ostre wałki ,FMIC Perriin ,na tym było 430KM ,ale chce to zamienić na jakiś wydajniejszy TMIC i zmniejszyć na 380KM max i zrobić wczesniejszy dół ,teraz był przy 4250 ,525Nm. Generalnie mam cały silnik do roboty ,bo kupiłem z pukającą panewką ,po rozbiórce okazało się ,że tłoki to już ostatni wymiar i mam myślenice jak to poskładać żeby nie władować nie potrzebnie pierdylion złotówek.
carlos-wrx Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 ferduś - z takim "wiaderkiem", spokojnie w przedziale 370-400 możesz zostawic seryjne korby, które są naprawdę bardzo dobre.
ferdek Posted November 13, 2013 Author Posted November 13, 2013 tzn.muszę je kupić ,bo były kute ,ale jedną kurbę panewka trochę podgryzła. to jak juz pytam ,to jeszcze powiedz mi jaki wał kupić ?
carlos-wrx Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 ja jeździłem na "azotowanym" i było super
ferdek Posted November 13, 2013 Author Posted November 13, 2013 Tych azotowanych ponoć juz nie ma ,teraz są wzmacniane indukcyjnie w całości ,a nie tylko powierzchniowo . Pewnie taki kupie ,bo to nie wielka różnica w cenie od OEM.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.