Jump to content

boos controler podpiecie

GiGuS

Recommended Posts

Następnym razem załóż temat pt. "Manualna zmiana ciśnienia doładowania" i jako przykład podaj "Ręczny Boost Controler", może ktoś powie wtedy coś sensownego a nie tylko marudzenie... :P

Tutaj masz filmik, jak się instaluje ręczny boost controler w subarce:

Żeby nie było, znalazłem też coś w wersji elektronicznej:

ozdrówka :P

A tu w ogóle aftermarket solenoid, do wyższych ciśnień? :huh:

chcialem na zime ja troche uspokoic bez remapowania ... a co myslisz ze nie warto ? regulowal bym to rozsadnie ...

Rozsądek to wskazuje na dokonanie remapu,bo może nie przetrzymać silnik zimy?! ;)

@@wojnakrzys to wyjaśnij jeszcze jakie zalety i wady tych rozwiązań.Bez marudzenia. :P

restryktor sobie wyjmij i bedziesz Pan miał 0,6 bara - raczej zdrowo nie będzie ale po co kupowac jakis badziew jak mozna za friko ? :-)

jezdzilem tak ze 3 miesiące bo kupilem kiedys GTka bez restryktora ( mądry mechanik silnik przekładał ) i nic sie z motorem nie stało, jedynie mial ze 60% mocy

w razie czego tu masz kradzione z forumfoto gdzie go znalezc ( siedzi w wężyku wskazanym na fotce ) wymacaj paluchami i powinien tam siedziec :-)

turbok.jpg

...a dlaczego ma być niezdrowo? Przecież w mapie jest miejsce na full load i nawet 50% boostu, więc ECU sobie poradzi z dawkowaniem.

BTW. też uważam, że najlepszy regulator to własna stopa - sam mam SI drive i za cholerę nie mogę zrozumieć do czego mają służyć tryby I albo S - ot marketingowy bulls#it...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...