tomekwnuk1 Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Kto wie jak używać i co powoduje bieg ( L ) pozdrawiam:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki266 Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Coś "podobnego" do reduktora w manualu. Glówne zadanie to pomoc w hamowaniu silnikiem i skrzynią przy zjeździe z góry Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekwnuk1 Posted November 11, 2013 Author Share Posted November 11, 2013 dzięki:) mam jeszcze takie pytanko bo istnieje taka opcje że podczas jazdy np. 100kh niechcący przełacze na ( L ) czy coś się stanie? czy poprostu zblokuje mi ten bieg? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TyrTyr Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Jak to "niechcacy"? Taka opeacja moze skonczyc sie tragicznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekwnuk1 Posted November 11, 2013 Author Share Posted November 11, 2013 nie bo słyszałem że to jest blokada najniższego biegu a jest możliwość włączenia go przypadkiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki266 Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Obroty sie podnosza jak przy reduktorze. Jak nie bedzie bardzo szybko to nic sie nie stanie. Majac zalaczony tryb L, auto normalnie zmienia biegi. Jedzie sie jak na reduktorze w manualu. Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekwnuk1 Posted November 11, 2013 Author Share Posted November 11, 2013 nie wiem myślę że skrzynia powinna byś tak zrobiona żeby wykluczyć taki błąd hehe:) u mnie nie zmienia biegów tylko blokuje bieg ))) ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki266 Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Ja jezdzilem z silnikiem 1.6 CVT i normalnie zmienialo. Hmmm Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
TyrTyr Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 nie wiem myślę że skrzynia powinna byś tak zrobiona żeby wykluczyć taki błąd hehe:) u mnie nie zmienia biegów tylko blokuje bieg ))) ???? A w manualu nie daje sie "wepchnac jedynki" jadac 100km/h ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekwnuk1 Posted November 12, 2013 Author Share Posted November 12, 2013 nie wiem nie próbowałem:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki266 Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 A nie można zerknać w instrukcje? Byłaby pewność, a nie przypuszczenia. Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
TyrTyr Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Szkoda.... ... probowales wlaczyc R jak RAKIETA? Ostatnio zrobila sie moda na wlaczanie na "P" przyciskiem. Jak ktos lubi trzymac reke na "lewarku" to moze sie przytrafic. W salonie BMW przed jazda probna zapytalem pana " a co sie stanie jak nacisne w czasie jazdy?" pan nie wiedzial ale prosil by nie testowac. To juz wiesz co i jak z tym "L" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekwnuk1 Posted November 12, 2013 Author Share Posted November 12, 2013 W instrukcji jest u mnie napisane że: ( stosowany do hamowania silnikiem podczas jazdy w dół lub gdy jest potrzebne silne przyspieszenie lub podczas wspinaczki) nic nie ma o żadnych prędkościach ani żadnych ostrzeżeń??? Pozdrawiam:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki266 Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 No to sprawa jasna. Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekwnuk1 Posted November 13, 2013 Author Share Posted November 13, 2013 jednak przy 100kh da radę jechać na tym biegu i żadnej katastrofy nie było:) pozdro i dzięki za porady i rady... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.