Jump to content

Migajace kontrolki hamulca recznego i akumulatora

kraszana

Recommended Posts

Witajcie

Pytanie dotyczy wlasnie wyzej wymienionych migajacych kontrolek w czasie jazdy. Co to moze byc :( , na co zwrocic uwage. Wydaje mi sie ze migaja na dolkach ale moze tylko mi sie wydaje. Sam nie wiem czy moze byc to cos powaznego , stad zwracam sie z uprzejma prosba o wasza ocene :) Zgory dziekuje :)

• 3 weeks later...

Na pewno coś z ładowaniem. Jak ostatnio zerwał mi się pasek alternatora, te właśnie dwie kontrolki się świeciły. Może szczotki alternatora musisz wymienić.

Edited by bakum

Ladowanie ma duze znaczenie bo jesli male to ciagle niedoladowanie ,jesli za duze to przeladowanie ,a przed zapieczeniem wiedziales ile bylo ladowane?

w WRX mam zegary i widac co i jak natomiast w MY99 sprawdzam co pol roku jakie jest ladowanie chyba ,ze widze cos nie halo ,zrobisz jak chcesz

Nie, nie zapaliła się kontrolka. Choć krótko przed awarią kilkakrotnie mignął chek engin. Mój przypadek to Forek I generacji i odczyt błędów ma sekwencją błysków kontrolek, czego nie sprawdzałem po awarii.

• 5 years later...
W dniu 3.12.2013 o 07:14, kraszana napisał:

Witam. Problem zniknął -:) na razie ... Zobaczymy co bedzie dalej. Dzięki panowie -:)

Witam, a co zrobiłeś że zniknął ? Alternator ? Przetarty kabelek czy płyn hamulcowy ?