kraszana Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Witajcie Pytanie dotyczy wlasnie wyzej wymienionych migajacych kontrolek w czasie jazdy. Co to moze byc , na co zwrocic uwage. Wydaje mi sie ze migaja na dolkach ale moze tylko mi sie wydaje. Sam nie wiem czy moze byc to cos powaznego , stad zwracam sie z uprzejma prosba o wasza ocene Zgory dziekuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 (edited) Migają jednocześnie ? Sprawdź poziom płynu hamulcowego , może być niski poziom Możliwe że jest też gdzieś zwarcie i robi się taka choinka Edited November 10, 2013 by kowal Link to comment Share on other sites More sharing options...
kraszana Posted November 10, 2013 Author Share Posted November 10, 2013 Migają jednocześnie ? Tak , jednoczesnie. Sprawdź poziom płynu hamulcowego , może być niski poziom Możliwe że jest też gdzieś zwarcie i robi się taka choinka Ok sprawdze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 czesto wlasnie tak sie robi jak jest kabelek przetarty Link to comment Share on other sites More sharing options...
zofx Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 padający alternator. lampka aku = slabe napięcie, lampka hamulca bo slabe ladowanie od razu odczuwa pompa hamulcowa. oczywiscie nie daje za to głowy, ale sam tak mialem po kupie auta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulczyk Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Ostatnio to przerabialem, dokladnie nie wiem ktory kabelek ale ktorys byl przetarty i wlasnie na dziurach sie zapalaly. Z tego co pamietam ktorys idacy do alternatora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panklex Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 Sprawdź wtyczke na alternatorze, sprawdź ładowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakum Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 (edited) Na pewno coś z ładowaniem. Jak ostatnio zerwał mi się pasek alternatora, te właśnie dwie kontrolki się świeciły. Może szczotki alternatora musisz wymienić. Edited November 30, 2013 by bakum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 bakum to ile ci pokazuje ladowanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakum Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 Nie wiem, nie mierzyłem. Wymieniłem łożyska, pasek i wszystko wróciło do normy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 To i tak sobie zmierz bo moze malo ladowac a to akumulator dostaje w kosc Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakum Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 Ale przed zapieczeniem łożyska, przez co zerwał się pasek nie miałem problemów z ładowaniem. Czemu miałoby się to zmienić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 Ladowanie ma duze znaczenie bo jesli male to ciagle niedoladowanie ,jesli za duze to przeladowanie ,a przed zapieczeniem wiedziales ile bylo ladowane? w WRX mam zegary i widac co i jak natomiast w MY99 sprawdzam co pol roku jakie jest ladowanie chyba ,ze widze cos nie halo ,zrobisz jak chcesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin j Posted December 1, 2013 Share Posted December 1, 2013 Jakieś błędy komputer wyswietlil? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakum Posted December 1, 2013 Share Posted December 1, 2013 Nie, nie zapaliła się kontrolka. Choć krótko przed awarią kilkakrotnie mignął chek engin. Mój przypadek to Forek I generacji i odczyt błędów ma sekwencją błysków kontrolek, czego nie sprawdzałem po awarii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kraszana Posted December 3, 2013 Author Share Posted December 3, 2013 Witam. Problem zniknął - na razie ... Zobaczymy co bedzie dalej. Dzięki panowie - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted December 3, 2013 Share Posted December 3, 2013 To cieszy 1 problem z glowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czuk Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 W dniu 3.12.2013 o 07:14, kraszana napisał: Witam. Problem zniknął - na razie ... Zobaczymy co bedzie dalej. Dzięki panowie - Witam, a co zrobiłeś że zniknął ? Alternator ? Przetarty kabelek czy płyn hamulcowy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts