Jump to content

Akcja serwisowa dla posiadaczy Subaru Legacy i Outback 2004-2009

okeyten

Recommended Posts

Przez przypadek trafiłem na tę informację wczoraj na stronie Subaru. Ponieważ mój OBK się kwalifikuje to jestem już umówiony w ASO :)

Z tego co się dowiedziałem, w ten piątek odbędzie się szkolenie dla serwisów na temat tej akcji serwisowej.

"Podany VIN nie znajduje się w naszej bazie, co oznacza, że samochód nie jest uprawiony do udziału w kampanii naprawczej w Polsce. Mimo to, może on nadal znajdować się na ogólnoświatowej liście pojazdów objętych kampanią naprawczą – prosimy skontaktować się z dealerem w kraju pierwszej sprzedaży pojazdu."

No jasne :)

"Podany VIN nie znajduje się w naszej bazie, co oznacza, że samochód nie jest uprawiony do udziału w kampanii naprawczej w Polsce. Mimo to, może on nadal znajdować się na ogólnoświatowej liście pojazdów objętych kampanią naprawczą – prosimy skontaktować się z dealerem w kraju pierwszej sprzedaży pojazdu."

No jasne :)

Mój jest z DE i wyswietliło że się jest w bazie. Wiecie coś więcej o tej akcji serwisowej?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4

Podany VIN nie znajduje się w naszej bazie, co oznacza, że samochód nie jest uprawiony do udziału w kampanii naprawczej w Polsce. Mimo to, może on nadal znajdować się na ogólnoświatowej liście pojazdów objętych kampanią naprawczą – prosimy skontaktować się z dealerem w kraju pierwszej sprzedaży pojazdu.

Dobrze czy źle?

Wreszcie ten link dziala.Wczoraj mi nie dzialalo,wiec powielilem post.Dzwoniac i piszac do jednego z czolowych ASO,uslyszalem,ze chodzi o łacznik przew. ham. z tyłu .Jak koroduje i jest z nim zle to nalezy wymienic,jak nie,to zabezpieczenie ma byc w formie jakiegos mazidlo-spreyu nalozonego na tenze element.Czynnosc ma potrwac okolo 30 min,poki co,termin zakonczenia kacji nie jest znany.Poki co,nie ustalilem ,kiedy sie wybiore,ale na pewno podjade.Gdyby ktos juz tam byl i przeszedl te naprawke,prosze o opis tej czynnosci.

W czwartek jadę do KOCAR-a, dam znać czy miałem korozję czy nie :) Ciekawe co jeszcze znajdą, bo nie wierzę, że będą chcieli puścić auto bez zgolenia właściciela w stylu lampka rejestarcji itp. :)

Edited by matejator

Oj,ja za lampke stopu tylna,przez moja nieuwage i zapominalstwo,zaplacilem ponad 21 pln ;-) w ASO...Wymienili bez zgody i poinformowania mnie.Jednak sprawdze autko sobie sam z zew. zanim podjade....Faktem jest ,ze tej dziwnej lampki tylnej nie moglem kupic na stacji BP wowczas....Daj znac,co i jak...

Akcja dotyczy modelu po 2004r . Ciekawe czemu nie brali pod uwagę poprzedniego ? W poprzednim też pod plastikowa osłoną zbierała się sól i błoto , więc korodowało jeszcze szybciej niż te z lat następnych . Teraz się obudzili :biglol: