okeyten Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 Hej, info poniżej : http://www.subaru.pl/akcja/sprawdz_vin3.php?action=result daje w ogólnym aby nie powielać tematu w dziale Legacy i OBK. Może @Flipper albo jakiś inny mod wrzuci w jeszcze bardziej odpowiednie miejsce. 2 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 hmm , ciekawe co to tak koroduje. Mój się łapie, w sumie nie wiem czy to dobrze czy nie:) Okeyten, dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bielej Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 Ciekawe czy jak się pojawię w ASO to znajdą milion innych usterek w celu dokonania kontroli i zabezpieczenia antykorozyjnego Czyli, że co zrobią? Psikną jakim sprayem, czy coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 @@okeyten, dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
subleo Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 @@okeyten, masz szansę na 2611 zielonych strzałek ... osobiście poczekam jak ASO już "ogarnie" temat i będzie dokładnie wiedzieć, który element zabezpieczać ... bo wcześniej to różnie z tym bywało Link to comment Share on other sites More sharing options...
kade Posted November 7, 2013 Share Posted November 7, 2013 Mój się kwalifikuje , ale bajeczna była szybsza niż SIP . @okeyten + Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyten Posted November 7, 2013 Author Share Posted November 7, 2013 Dzięki wszystkim za Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
romek_l Posted November 7, 2013 Share Posted November 7, 2013 Przez przypadek trafiłem na tę informację wczoraj na stronie Subaru. Ponieważ mój OBK się kwalifikuje to jestem już umówiony w ASO Z tego co się dowiedziałem, w ten piątek odbędzie się szkolenie dla serwisów na temat tej akcji serwisowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adammy Posted November 7, 2013 Share Posted November 7, 2013 @okeyten, ... i jeszcze jedno dzięki, sprawdziłem mojego sprowadzonego i też podchodzi.... fajnie, że nie tylko salonowe z PL :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaceksu79 Posted November 7, 2013 Share Posted November 7, 2013 osobiście spotkałem się kilka razy z korodującymi tłoczkami przez co się zapiekały - może to o to chodzi (?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymsocho Posted November 7, 2013 Share Posted November 7, 2013 To to trzeba sie umówić. Dzięki za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakum Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 @@okeyten, dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Action Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 "Podany VIN nie znajduje się w naszej bazie, co oznacza, że samochód nie jest uprawiony do udziału w kampanii naprawczej w Polsce. Mimo to, może on nadal znajdować się na ogólnoświatowej liście pojazdów objętych kampanią naprawczą – prosimy skontaktować się z dealerem w kraju pierwszej sprzedaży pojazdu." No jasne Link to comment Share on other sites More sharing options...
bzikus7 Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 "Podany VIN nie znajduje się w naszej bazie, co oznacza, że samochód nie jest uprawiony do udziału w kampanii naprawczej w Polsce. Mimo to, może on nadal znajdować się na ogólnoświatowej liście pojazdów objętych kampanią naprawczą – prosimy skontaktować się z dealerem w kraju pierwszej sprzedaży pojazdu." No jasne Mój jest z DE i wyswietliło że się jest w bazie. Wiecie coś więcej o tej akcji serwisowej? Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irpac Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Ciekawe czy ten łącznik będą tylko smarować farbą antykorozyjną, czy wymieniać na nowy? Jak ktoś już będzie po akcji, to proszę o info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubeusz Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 który to element? Link to comment Share on other sites More sharing options...
capekpl1 Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 Podany VIN nie znajduje się w naszej bazie, co oznacza, że samochód nie jest uprawiony do udziału w kampanii naprawczej w Polsce. Mimo to, może on nadal znajdować się na ogólnoświatowej liście pojazdów objętych kampanią naprawczą – prosimy skontaktować się z dealerem w kraju pierwszej sprzedaży pojazdu. Dobrze czy źle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
luksp Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 sie wybiere bo jestem na liscie Link to comment Share on other sites More sharing options...
lookita Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Wreszcie ten link dziala.Wczoraj mi nie dzialalo,wiec powielilem post.Dzwoniac i piszac do jednego z czolowych ASO,uslyszalem,ze chodzi o łacznik przew. ham. z tyłu .Jak koroduje i jest z nim zle to nalezy wymienic,jak nie,to zabezpieczenie ma byc w formie jakiegos mazidlo-spreyu nalozonego na tenze element.Czynnosc ma potrwac okolo 30 min,poki co,termin zakonczenia kacji nie jest znany.Poki co,nie ustalilem ,kiedy sie wybiore,ale na pewno podjade.Gdyby ktos juz tam byl i przeszedl te naprawke,prosze o opis tej czynnosci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matejator Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 (edited) W czwartek jadę do KOCAR-a, dam znać czy miałem korozję czy nie Ciekawe co jeszcze znajdą, bo nie wierzę, że będą chcieli puścić auto bez zgolenia właściciela w stylu lampka rejestarcji itp. Edited November 12, 2013 by matejator Link to comment Share on other sites More sharing options...
lookita Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Oj,ja za lampke stopu tylna,przez moja nieuwage i zapominalstwo,zaplacilem ponad 21 pln ;-) w ASO...Wymienili bez zgody i poinformowania mnie.Jednak sprawdze autko sobie sam z zew. zanim podjade....Faktem jest ,ze tej dziwnej lampki tylnej nie moglem kupic na stacji BP wowczas....Daj znac,co i jak... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Jankowski Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Jestem juz po wizycie w Kocarze akcja trwala ok. 15min panowie zabezpieczyli antykorozyjnie laczenie 2 rurek, jezeli komus bedzie coeklo wtedy laczenie wymieniaja na nowe. Pozdrawiam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lojszczyk Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Akcja dotyczy modelu po 2004r . Ciekawe czemu nie brali pod uwagę poprzedniego ? W poprzednim też pod plastikowa osłoną zbierała się sól i błoto , więc korodowało jeszcze szybciej niż te z lat następnych . Teraz się obudzili Link to comment Share on other sites More sharing options...
matejator Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Ja już też jestem po, wszystko było ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
trx850 Posted November 22, 2013 Share Posted November 22, 2013 Może wiecie czy taka akcja też jest w US? up Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts