Skocz do zawartości

wakacje na Krymie

termit

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie czy możecie coś podpowiedzieć na co zwrócić uwagę, co zobaczyć, czego nie robić?

Dostałem propozycje wyjazdu na Krym i po drobnym przeszukaniu netu raczej się zdecyduje.

Narazie wiem tylko że pociąg kosztuje ok 500PLN w dwie strony i że jedzie tyle że można się upić-wytrzeźwieć i upić-wytrzeźwieć i wysiąść :D

Jak w temacie czy możecie coś podpowiedzieć na co zwrócić uwagę, co zobaczyć, czego nie robić?

Dostałem propozycje wyjazdu na Krym i po drobnym przeszukaniu netu raczej się zdecyduje.

Narazie wiem tylko że pociąg kosztuje ok 500PLN w dwie strony i że jedzie tyle że można się upić-wytrzeźwieć i upić-wytrzeźwieć i wysiąść :D

po pierwsze (ale to chyba zasada we wszystkich cieplejszych krajach) nie jesc surowych rzeczy tj warzyw itp.

Jalta jest dosyc droga jezeli chodzi o bauncownie ale mysle ze dasz sobie rade ;) - co do bardziej turystycznych atrakcji warto zobaczyc Bakczysaraj

ja sie wybieram w przyszlym roku bo mnie znajomi z Kijowa zapraszaja i zapraszaja, ale w tym nie dam rady

jakis czas temu z kolezka sie smialismy, ze wymienil 5 usd poszedl kupil butelke, zapojke, zagrych ei chleb i jeszcze reszty mu zostalo a najdrozszy z tego zestawu obiadwego byl chleb :mrgreen:

wiec podejrzewam ze juz powinienes sie zapisac do kolejki po wymiane watrobki :mrgreen:

z tymi cenami to jest tak zawsze jak mam gdzieś wyjechać to słysze że tanio i ogólnie pełen wypas. to mnoże to przez 2,3 i wtedy może starczy na pobyt. wszyscy mają jakąś dziwną tendencje do zaniżania cen. a że ja generalnie pieniędzy nie kolekcjonuje to co miało wystarczyć na 2 tyg to po 4 dniach się kończy :evil:

5 lat temu na krymie (w Sudaku) flaszka Stolicznej stała 8 hrywien, to było jakieś 5 złotych z groszami :mrgreen:

W pociągu trzeba uważać na ichnich sokistów - nam wlepili "sztraf" za picie w przedziale, co nie przeszkodziło potem nachlać się z panami władza w wagonie restauracyjnym. :twisted:

Ogólnie jest całkiem wporzo, tylko trzeba uważać co się je no i nie rzucać się do panów w czarnych LandCruiserach :wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...