rosio Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 Witam Wszystkich, Z góry przepraszam, że może temta wałkowany itp ale dotarłem na to forum już po wymianie oleju... Sprawa ma się tak, dwa miesiące temu został kupiony forester z 2000r (po lifcie) i niestety ale dopiero w tamtym tygodniu został sprawdzony stan oleju w skrzyni - bagnet ledwo się maczał . Podejchałem do salonu subary i tam plecono mi olej Motul Gear 75w90 ale że go nie mieli to kupiłem w innym sklepie. Spuđciem stary olej i przystąpiłem do wlewania nowego i tu moje zaskoczenie stary olej miał kolor cieniszego brązu natomiast nowy jest taki "cytrynowy". Zacząłem w zwiazku z tym czytac po internecie (tak trafiłem na to forum) i napotykałem się na dwie informacje, albo idzie olej 80w90/75x90 lub 75w140 i stąd moje pytanie czy wlałem prawidłowy olej ? model skrzyni SG-TY755XS1AA (manualna) PS Proszę o wyrozumiałość Link to comment Share on other sites More sharing options...
x_maly_x Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 Motul Gear 75w90 dobry olej wlałeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
muzyk Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 (edited) No powitać @@rosio, Jeszcze tutaj się przywitaj i jesteś w domu. PzDr Edited November 4, 2013 by muzyk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts