karolwa Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Witam, w foresterze 1998r z silnikiem 2,0 NA są założone amorki samopoziomujące na tył, i mam pytanie. Czy każdy forester z silnikiem wolnossącym miał takie amory? Jeżeli nie, to czy zawieszenie podpasuje z foresterów ze "normalnymi" amorami (amor+sprężyna)? Czy zawieszenie z wrx new age, jest wyższe niż seryjne forka? P.S Wiem że o tym jest spory dział, ale on dotyczy silników turbo (o ile się nie mylę).
Basmanek Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Witam, w foresterze 1998r z silnikiem 2,0 NA są założone amorki samopoziomujące na tył, i mam pytanie. Czy każdy forester z silnikiem wolnossącym miał takie amory? Nie Jeżeli nie, to czy zawieszenie podpasuje z foresterów ze "normalnymi" amorami (amor+sprężyna)? Tak Czy zawieszenie z wrx new age, jest wyższe niż seryjne forka? Nie wiem, ale nie sądzę.
kubabb Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 tak dodakowo. Sprężyną w przy SLSach (samopoziomujących) jest cieńsza aniżeli przy normalnych amorach.
karolwa Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 Dzięki, Kubabb, pamiętasz może jaka średnica sprężyn?
kubabb Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 12mm przy SLS a przy zwykłych jakoś 14mm czy 15mm. Ja zrobiłem błąd jak wymieniałem sls na zwykłe nie wymieniając sprężyn. Amortyzatory dobiły i do wyrzucenia. Później kupiłem sprężyny z KYB i jest rewelka.A co Karol forka kupiłeś?
karolwa Posted November 5, 2013 Author Posted November 5, 2013 Dzięki Kuba! Nie kupiłem, dalej mam Gt kombiiii a forek jest rodziców
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.