Jump to content

XT vs sTurbo

Adson

Recommended Posts

Witam,

Zakładam ten temat z powodu chęci zmiany mojego forka 2.0XT AT na sTurbo może być AT a i manualem nie pogardze (wiem zamiast iść do przodu to się cofam) aczkolwiek twierdze że sTurbo ma coś wiecej niż XT (dusze???) ale to tylko dopiero zamiary wiec wasze wypowiedzi, opinie, za i przeciw będą dla mnie dużą podpowiedzią i zdecydują o tym czy to zrobie :)

Piszcie o waszych odczuciach, wrażeniach itd...

jeśli był taki temat to skierujcie mnie, poczytam :)

Edited by Adson

jak dla mnie, 2.0XT i STurbo to technologicznie to samo...

XT to ładniejsza, nieco nowocześniejsza stylistyka (szczególnie wnętrza, które w STurbo sięga lat 80tych ;) ).

Mam STurbo, uważam go za fajne, dość pancerne auto.

Jeśli bardziej Ci się podoba STurbo, to celuj w taki z 2000-2001 r., aby ewentualnie można go było poddać remapowi.

Gorzej tylko że taka zamiana będzie się na pewno wiązała z koniecznością wsadzenia paru złotych w nowy nabytek, a w przypadku XT rozumiem że "wiesz co masz".

Wiem jak wygląda wnętrze sTurbo, mi się podoba :)

Fakt nastolatek bedzie potrzebował wkładu ale jaki sie dobrze poszuka to coś zadbanego w cenie XT znajde a i zostanie na benzin :)

Mam lepsze odczucia z jazdy sTurbo lepiej sie trzyma drogi moim zdaniem i nie buja tak na boki :)

Witam ,jezdzilem 2.0 XT AT, a teraz mam forka 2.0 s-TURBO manual.Porownanie ?Lepsze osiagi ,mniejsze spalanie,auto bardziej zrywne itp.Wiem ze pewnie zaraz mnie zjada ,ze nie ma jak automat ;) .Owszem ,w korkach i po miescie.Nie wiem jak w innych,bo moj byl przy kupnie przez pierwszego wlasciciela konfigurowany pod zamowienie w salonie.Pelne wyposazenie oprocz skory,no i silnik z wrx-a (ponad 200 KM),to auto po prostu smiga :D .Moja opinia to duze TAK na S-SPORT :D .

Pozdrawiam

Witam ,jezdzilem 2.0 XT AT, a teraz mam forka 2.0 s-TURBO manual.Porownanie ?Lepsze osiagi ,mniejsze spalanie,auto bardziej zrywne itp.Wiem ze pewnie zaraz mnie zjada ,ze nie ma jak automat ;) .Owszem ,w korkach i po miescie.Nie wiem jak w innych,bo moj byl przy kupnie przez pierwszego wlasciciela konfigurowany pod zamowienie w salonie.Pelne wyposazenie oprocz skory,no i silnik z wrx-a (ponad 200 KM),to auto po prostu smiga :D .Moja opinia to duze TAK na S-SPORT :D .

Pozdrawiam

Właśnie jestem podobnego zdania jeśli chodzi o przyspieszanie sTurbo. (niby te same silniki a mam inne odczucie)

Mniejsze spalanie ?? czyli ile pali ?

Edited by Adson

Witam,chyba forum się sypie ,bo po raz drugi pisze odpowiedz :( Na benzynie 15-18 Pb98 (zależy kto prowadził,ja czy moja zona ;) )po instalacji LPG (pełna sekwencja -4200pln) i regulacji wszystkiego, trasa 10-11 litrów ,V max ok 160-170 km/h.Miasto (zakorkowany Paryż ok. 14 do 16 l/LPG)jazda na jedynce w porywach do trojki .Pozdrawiam

Pozdrawiam

:facepalm:

porównaj manual z manualem :rolleyes:

Jaki sens ma porównanie automatu z manualem w kwestii osiągów ?

No raczej sie nie da porównywać ale ja jeżdząc AT w XT a AT w sTurbo mam wrażenie że sTurbo lepiej przyspiesza może to tylko moje odczucia nie wiem jak inni. ??

wszystko zależy jaka masz skrzynie AT,z tego co wiem montowali kilka rożnych.

Nie, zawsze to było 4EAT.

Jeśli bardziej Ci się podoba STurbo, to celuj w taki z 2000-2001 r., aby ewentualnie można go było poddać remapowi.

Ten był dokładnie od kwietnia 2001 i różnił się kierownicą i konsolą środkową,

od kwietnia 2001?

mój jest z grudnia 2000, seryjnie miał 177KM i jest w pełni mapowalny ;)

rok modelowy 2001 zaczął się z tego co wiem we wrześniu 2000.

no i nie wiem czym się różni konsola środkowa i kierownica?

od kwietnia 2001?

mój jest z grudnia 2000, seryjnie miał 177KM i jest w pełni mapowalny ;)

rok modelowy 2001 zaczął się z tego co wiem we wrześniu 2000.

no i nie wiem czym się różni konsola środkowa i kierownica?

O masz :o!!! Wszędzie, gdzie widziałem to rozróżnienie to było właśnie do kwietnia 2001 170KM, póżniej 177. Kierownica ma trochę inny kształt, a w konsoli środkowej nad radiem w tym nowszym masz po prawej mały schowek, a po lewej przyciski, a u mnie nad radiem jest Bright, regulacja świateł, spryskiwanie reflektorów i ewentualne wysuwanie anteny.

Dla porównania, obydwa poliftowe:

170KM: http://otomoto.pl/subaru-forester-zamiana-raty-C30312162.html

177KM(w opisie oczywiście pomyłka z mocą: http://otomoto.pl/subaru-forester-2-0t-170km-klima-4x4-szwajcar-C31078277.html

Edited by Bright

moglem się walnąć,jutro sprawdzę :)

To nie pamiętasz jak wygląda Twój samochód:)? Ogólnie przyjęty lifting został dokonany przy MY00 i najłatwiej poznać go po tyle, bo zdecydowanie się różnią. Ten, o którym rozmawialiśmy z tzd był rok później i obejmował tylko silnik i te detale we wnętrzu.

chodzi ci o światła na tylnej klapie i zmieniony kształt w/w klapy?jutro wrzucę fotki tylu.można się walnąć jak ma się trzy podobne auta...

Edited by foxtrot