zbiker Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 Pytanie, samochód sprzedawany oficjalnie na polski rynek, sterowanie systemem audio i navi w kilku europejskich ale nie w polskim. Zgłosić do UOKiK? Czy coś z tym robicie? A może w ramach promocji majowej nie było opcji jęz. polskiego? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
subleo Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 (edited) Pytanie, samochód sprzedawany oficjalnie na polski rynek, sterowanie systemem audio i navi w kilku europejskich ale nie w polskim. Zgłosić do UOKiK? Czy coś z tym robicie? A może w ramach promocji majowej nie było opcji jęz. polskiego? Pozdrawiam Może spróbuj tak (od 25s): A na poważnie nie ma się co pieklić, sprawdź sobie instrukcję i na pewno znajdziesz informację, ze komendy głosowe nie są dostępne w języku polskim. Tak w ogóle język polski to chyba rozpoznaje tylko Blue&Me w Fiacie, w BMW MY12 ani w Audi MY13 języka polskiego nie widziałem. Edited October 30, 2013 by subleo Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekka Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 Bawiłem się chwilę sterowaniem w języku angielskim i wybranie numeru telefonu trwało tak długo, że nie wiem czy używałbym tej funkcji, jeśli byłaby dostępna w naszym języku. Nie ma też opcji regulacji głośności w zależności od hałasu wewnątrz auta (a jest opisana w instrukcji). Bardziej przydałaby się bezpłatna aktualizacja map w nawigacji, bo sprzedawanie nowego auta z mapami sprzed 2 lat to lekka żenada. Ale o tym jest inny wątek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mechanik Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 Dobrą stację multimedialną '2 din' z navi można sobie wstawić samemu - taką jak się kumu podoba - choćby Alpine. Po co brać sprzęt z autem, jeśli wiadomo, że jest przecietny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekka Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 Bo był w "pakiecie" Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiker Posted November 4, 2013 Author Share Posted November 4, 2013 Pytanie, samochód sprzedawany oficjalnie na polski rynek, sterowanie systemem audio i navi w kilku europejskich ale nie w polskim. Zgłosić do UOKiK? Czy coś z tym robicie? A może w ramach promocji majowej nie było opcji jęz. polskiego? Pozdrawiam Może spróbuj tak (od 25s): A na poważnie nie ma się co pieklić, sprawdź sobie instrukcję i na pewno znajdziesz informację, ze komendy głosowe nie są dostępne w języku polskim. Tak w ogóle język polski to chyba rozpoznaje tylko Blue&Me w Fiacie, w BMW MY12 ani w Audi MY13 języka polskiego nie widziałem. Witam, jeśli ktoś uważa ,że się pieklę, to może trochę za ostro zadałem pytanie (sorki), ale chciałem mimo wszystko otrzymać odpowiedź od Działu After Sales. Może w przyszłości będzie dostępne sterowanie w jęz. polskim? Poza tym, wziąłem auto ze sprzętem a nie sprzęt z autem , zależało mi na przyciemnianych szybach i otwieranym dachu a różnica w cenie między wersjami była chyba 1500 Euro, a dodatkowo mam skórzaną tapicerkę no i ten taki sobie system audio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FilipBB Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 Szkoda, że nie można ustawić języka polskiego w urządzeniu i sterować w języku angielskim. Albo wszystko po angielsku albo polski bez sterowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts