FilipBB Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 (edited) Cytat Subaru nie należy do producentów, którzy zasypują klientów nowościami, więc informacja o nowym pojeździe koncepcyjnym powinna przykuć uwagę miłośników marki. Już za niespełna trzy tygodnie, na salonie motoryzacyjnym w Tokio zaprezentowany zostanie pojazd o nazwie Levorg. Kombi segmentu D śmiało traktować można jako zapowiedź kolejnej generacji popularnego Legacy. Szczegółowe informacje dotyczące nowego auta trzymane są w tajemnicy. Wiadomo jednak, że następne wcielenie Legacy w wersji kombi powinno pojawić się na rynku już w przyszłym roku. Wszystko wskazuje na to, że wraz z pojazdem zadebiutuje też nowa rodzina kompaktowych silników o pojemności 1,6 l wyposażonych m.in. w bezpośredni wtrysk paliwa. http://motoryzacja.i...acy,1961884,340 Martwi trochę informacja o 1,6 ale za to widzę kurnik na masce. Jeśli to ma być następca Legacy to nie wiem czemu zmieniają nazwę. Przednie lampy mają coś z Conceptu WRX. Jest też EyeSight. Oficjalna strona nowego modelu: http://www.subaru.jp/levorg/sp/ Edited October 5, 2020 by FilipBB Link to comment Share on other sites More sharing options...
MForbi Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 No i pierwszy problem - kurnik ... Ponoć zakazany przez EU, dlatego nie ma w Forku XT, dlatego w WRX2014 jest "w negatywie" czyli zagłębienie w masce. Ale poczekajmy do 20 / XI, zobaczymy Link to comment Share on other sites More sharing options...
eddie_gt4 Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 linia boczna cos mi przypomina... co za czasy, wszystko jest do czegos podobne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadowaty Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 kurnik zakazany przez ue? o co chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eddie_gt4 Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 (edited) kurnik zakazany przez ue? o co chodzi? ochrona pieszych... p.s. cos mi sie wydaje, ze to jednak bedzie nie nowa gen. Legacy, a cos w stylu Venzy czy Crosstoura Edited October 30, 2013 by eddie_gt4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krogulec Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 Zapowiada się obiecująco Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmo Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 (L) evo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bielej Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 Znalazłem więcej fotek: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krogulec Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 Na Facebooku wrzucili jeszcze fotkę felg: Co zaś tyczy się silników, to na oficjalnej stronie http://www.subaru.jp/levorg/sp/ jest mowa o silnikach 1.6 i 2.0DIT. Premiera 20 listopada 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wielki Szu Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 kurnik zakazany przez ue? o co chodzi? Możliwe, że w UE będzie nie będzie go w ofercie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
turdziGT Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 linia boczna cos mi przypomina... co za czasy, wszystko jest do czegos podobne Ciezko jedt zrobic wyróżniającą sie linie kombi.......mi z boku przypomina RS6 Ogólnie zapowiada się zajebiście byle by tylko tego nie zepsuli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Magdziarz Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 ochrona pieszych... Poproszę o podlinkowanie źródłowego aktu normatywnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stach1111 Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 Tajemnicza sprawa.Mówicie że to nie legacy? Od dawna byłem pewien,ze musi wejść 1.6 DIT i zastąpić 2.0. Znacie osiągi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco46VR Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 (edited) moze 1.6 TURBO? zapowiada sie ciekawie Edited October 30, 2013 by Jaco46VR Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekka Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 Tu jest trochę więcej. http://www.caradvice.com.au/257524/subaru-levorg-concept-next-gen-liberty-wagon-teased-ahead-tokyo/ Wygląda na to, że to jednak będzie następca Legacy/Outback, tylko czemu zmieniają nazwę? Poza tym chyba czekają nas jeszcze jakieś inne premiery (WRX, nowe concept-y) - czyżby ofensywa Subaru? I czy dotrze do Europy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eddie_gt4 Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 ochrona pieszych... Poproszę o podlinkowanie źródłowego aktu normatywnego. ochrona pieszych... Poproszę o podlinkowanie źródłowego aktu normatywnego. mowisz i masz... " (...) Europa po raz pierwszy wprowadziła wymogi dotyczące bezpieczeństwa pieszych w 2003 roku. W grudniu ubiegłego roku dodała bardziej rygorystyczne wymogi, jakie muszą spełniać samochody w zderzeniu z pieszymi w testach i dotyczą one zderzaków, maski i jej krawędzi, a także przedniej szyby." http://m.biznes.pl/zmiany-w-konstrukcji-samochodow-maja-zwiekszyc-bez,5554651,1,2,news.html milej lektury http://ec.europa.eu/enterprise/sectors/automotive/safety/pedestrians/index_en.htm p.s. nikt na wprost nie zabranial "kurnikow", ale widocznie producenci, w tym FHI, woli w taki sposob dostosowac sie do wymogow... no i nie zapominajmy o aerodynamice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikad Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 Z przodu jak Audi. Czekam na wiecej szczegolow. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hefty Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 Ale jakby pokombinować z nazwą: U R A BUS GROVEL - czołgający się autobus . Najwyższy czas Możliwe, że w UE będzie nie będzie go w ofercie. Bardzo możliwe, prezentacja jest na stronach japońskich, a nie na Subaru Global. Tajemnicza sprawa.Mówicie że to nie legacy? Może nowa Exiga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Magdziarz Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 @@eddie_gt4, Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knurek1111 Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 Wygląda na to, że to jednak będzie następca Legacy/Outback, tylko czemu zmieniają nazwę? Jeśli to miałby być następca legaca, to ja dzisiaj zaczynam chłodzić szampana. No chyba, że będzie tak jak z modelem MY10 i poprzedzającym go konceptem... Wtedy do szampana doleję wódki Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
subleo Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 (edited) , to możesz już chłodzić tę wódkę ... nie łudźmy się, to nie jest następca Legacy. Sam fakt, że informacje o premierze dotyczą rynku japońskiego świadczy, że jest/będzie to model skierowany właśnie do Japończyków (JDM). Najbardziej prawdopodobnym jest, że będzie to następca lub jakaś wariacja na temat Exigi, jak typuje @eddie_gt4. Nałożyłem szybko obecne Legacy na Levorg'a i ... Levorg jest sporo większy, choć może to kwestia skalowania. Obym się mylił, gdyż Legacy Revolution Touring Edited October 31, 2013 by subleo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekka Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 Faktycznie ten przód jest nieproporcjonalnie mały/krótki w stosunku do reszty. Może silnik 1,6 zajmuje mniej miejsca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
turdziGT Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 , to możesz już chłodzić tę wódkę ... nie łudźmy się, to nie jest następca Legacy. Sam fakt, że informacje o premierze dotyczą rynku japońskiego świadczy, że jest/będzie to model skierowany właśnie do Japończyków (JDM). Najbardziej prawdopodobnym jest, że będzie to następca lub jakaś wariacja na temat Exigi, jak typuje @eddie_gt4. Nałożyłem szybko obecne Legacy na Levorg'a i ... Levorg jest sporo większy, choć może to kwestia skalowania. Obym się mylił, gdyż Legacy Revolution Touring Zle to zeskalowales legacy to bardzo duże i wysokie auto. To co wsadziles na zdjęciu jest wielkości golfa z kolami 14 cali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
subleo Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 , to możesz już chłodzić tę wódkę ... nie łudźmy się, to nie jest następca Legacy. Sam fakt, że informacje o premierze dotyczą rynku japońskiego świadczy, że jest/będzie to model skierowany właśnie do Japończyków (JDM). Najbardziej prawdopodobnym jest, że będzie to następca lub jakaś wariacja na temat Exigi, jak typuje @eddie_gt4. Nałożyłem szybko obecne Legacy na Levorg'a i ... Levorg jest sporo większy, choć może to kwestia skalowania. Obym się mylił, gdyż Legacy Revolution Touring Zle to zeskalowales legacy to bardzo duże i wysokie auto. To co wsadziles na zdjęciu jest wielkości golfa z kolami 14 cali. @turdziGT, musisz sobie zakupić większy monitor, gdyż u mnie zdecydowanie nie jest to Golf z 14'' kołami Ale oczywiście skalowanie może być nieprawidłowe, gdyż nie ma na zdjęciu żadnego odniesienia. Po prostu oba auta zostały nałożone tak, aby przód i linia przedniej szyby się pokrywały. Ale Levorg może mieć krótszy przód niż Legacy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyrod Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 Póki co, jestem dobrej myśli. Nawet ta nazwa, Levorg ... wcale mi nie przeszkadza. AWD, kombi, kurnik, 2.0 DIT, może być odrobinę mniejszy niż aktualny Legacy, całkiem fajna perspektywa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts