zbyszek29gadnsk Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Hejka wszystkim, poszukuje namiarow na "specjalsow" od naglosnienia , chcialbym wymienic seryne radio na cos nowego i fajnego+ głosniki, czy ktos moze polecic jakies Caraudio w Trojmiecie, no i z checia jakies propozycje przyjme:-), zasobnosc portfela ok 2.5tys:-)
Herostrates Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Autoexpert - Jaśkowa Dolina http://www.autoexpert24.pl
Red Hood Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 właśnie też myślę nad wymianą audio, wystarczy sama wymiana głośników na lepsze czy trzeba robić całą instalacje? te fabryczne jak jest trochę głośniej to trzeszcza i jakość dźwięku jest taka sobie.
sredniaq Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 Jest odpowiedni wątek o audio: Audio w subaru. Znajdziecie tam wszystkie potrzebne informacje, co i jak. M.in moje posty o wymianie głośników, radia u wygluszaniwm drzwi bo robiłem niedawno taką operację. Zapraszamy do dyskusji. Sent with Tapatalk
torti Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 Ja zrobiłem coś takiego w MY07. Wymieniłem seryjne głośniki (tylko te w drzwiach, bez tweeterów i tego czegoś co się nazywa subwooferem) na głośniki JBL dwudrożne. Nawet z seryjnym radiem różnica w dzwięku jest bardzo duża na plus. Ale dodatkowo zmieniłem radio na stację 2 din SONY XAV601 BT. Nie stosowałem dodatkowego wzmacniacza do tych głośników, bo ten soniak ma zdaje się 4x50W co jest zdecydowanie większą mocą niż to badziewie co pakowali do subaru. Dodatkowo pod siedzeniem pasażera zainstalowałem tani wzmacniacz tylko do subwoofera (dodatkowego) który umieściłem w bagażniku. Wzmacniacz podkleiłem od dołu taśmą samoprzylepną z rzepem "haczyk" i fajnie przyłapało się to do koca podłogi. Całość bez problemu zamknie się kwotą 2500 zł, a jest po prostu rewelacyjnie. Słucham bardzo różnej muzyki i zestam ma piękne dynamiczne brzmienie. Ta stacja sony mieści się bez problemu w seryjnej kieszeni 2 din beż żadnych dodatkowych ramek itp. Kabel do podłączenia pendriva przeciągnąłem do schowka pasażera i mam teraz 64 GB empetrójek. Jest super. Kabli głośnikowych nie wymieniałem, trzeba było przeciągnąć zasilający do wzmacniacza do akumulatora i sygnałowy z radia do wzmacniacza (cinch). Operacja zajmuje kilka godzin - potrzebne wyposażenie to śrubokręt i podstawowe narzędzia.
Daniel208 Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Autoexpert - Jaśkowa Dolina http://www.autoexpert24.pl ....również polecam, zakładałem u nich "tylko" alarm w Mercu ale wszystko estetycznie wykonane. Trafiłem tam z forum Mercedesa
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.