BartZ Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 Witam Wszystkich Forumowiczów, Piszę do Was w bardzo przykrej sprawie prosząc o pomoc dla pewnego młodego człowieka, którego życie rzuciło pod ścianę. Nazywa się Paweł Siekaniec ma 23lata, jest żonaty, jest wielkim fanem motoryzacji i pasjonatem fotografii. Niestety Paweł stracił lewą nogę w wyniku choroby nowotworowej - kostniakomięsaka, złośliwego nowotworu tkanki kostnej. Leczył się od 2006 roku do 2011, od 4-lat użytkuje protezę Otto Bock 3R80, proteza wymaga wymiany adaptera rurowego i silikonu ponieważ adapter jest za krótki do jego wzrostu, a silikon jest popękany w wyniku użytkowania. Koszt naprawy protezy to 3500 zł. Chłopak mieszka na wsi, nie ma pracy, choć stara się dorabiać jak i gdzie może. Niestety obecny stan protezy nie pozwala mu na wykonywanie wielu rzeczy, a wręcz utrudnia życie, prace, etc. Pefron i NFZ wypięły się na niego nie dając szansy na w miarę normalne funkcjonowanie. Stąd prośba do Was, jeżeli możecie wesprzyjcie go. Każdy grosz się liczy. Jutro podam nr konta, na które będzie można zrobić przelew. Gdyby ktoś chciał więcej informacji proszę kontaktować się z Jackiem Michalskim (sti70), gdyż ma bezpośredni kontakt z Pawłem. Z góry dziękuję za wsparcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igi_666 Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 Pomogę jak tylko mogę! . Na fanatyków Subaru zawsze można liczyć prawda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted October 29, 2013 Author Share Posted October 29, 2013 Podaję nr konta: ING Bank 67 1050 1748 1000 0090 6851 9850 w tytule przelewu proszę podać "Dla Pawła" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
JackMichalski Posted October 29, 2013 Share Posted October 29, 2013 Dziękuję Wojtkowi i Marysi z Przeworska mam nadzieję że wspulnymi siłami pomożemy chłopakowi,dzisiaj dowiedział się że ludzie z subaru chcą mu pomuc i się rozpłakał jak dziecko.Z góry wszystkim dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted October 30, 2013 Author Share Posted October 30, 2013 Bardzo dziękuję psze Pani :* Link to comment Share on other sites More sharing options...
JackMichalski Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 Jakub Marcin ślicznie dziękujemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
hemi112 Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 skopiowałem info i wrzuciłem na fejsboga,niech leci w świat i niech niesie pomoc !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JackMichalski Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 hemi Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzi4 Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Igi, no jak nie jak tak... I ja wiem o tym najlepiej Pomoc na miarę możliwości poszła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał R. Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 (edited) @@BartZ, @@sti70, powiedzcie Pawłowi, że na dobre towarzystwo trafił Skromne wsparcie poszło... Edited November 4, 2013 by Michał R. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzioba Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 obecny Link to comment Share on other sites More sharing options...
JackMichalski Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 kuzi4, MichałR i Dzioba gorące podziękowania jesteście wielcy bardzo wam dziękuje w imieniu Pawła Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakum Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Skromny przelewik poszedł Link to comment Share on other sites More sharing options...
JackMichalski Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 Dziękujemy Marcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakum Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 (edited) Dziękujemy Marcin Nie ma za co Mam nadzieję że jest nas więcej niż zadeklarowanych w tym wątku Pozdrawiam Pawła, życząc mu szybkiego powrotu do pracy i fotografii Edited November 7, 2013 by bakum Link to comment Share on other sites More sharing options...
miniak51 Posted November 7, 2013 Share Posted November 7, 2013 Tak to jest w naszym kraju, że liczyć można na ludzi, a państwo to jest od tego, aby tylko brać. Ale mamy wspaniałych ludzi w kraju i nigdy nikogo nie pozostawiają samego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jachu93 Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 W ciągu kilku dni pójdzie trochę pieniążków, które zostaną mi z kalendarzy które robię dla forum! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krogulec Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 I ja dorzucam grosik od siebie, powodzenia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Podaję nr konta: ING Bank 67 1050 1748 1000 0090 6851 9850 w tytule przelewu proszę podać "Dla Pawła" Kto jest właścicielem rachunku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JackMichalski Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Leszek dziękujemy Hogi właścicielem rachunku jest Marzena Grygiel czyli moja żona Zastanawialiśmy się przed zorganizowaniem tej akcji na jakie konto zbierać pieniądze i to jest bez znaczenia, chodzi o to aby zebrać ile się da i wręczyć to Pawłowi. Cel jest jeden-aby protezę miał zdatną do użytku bo na obecną chwilę jest to koszmar. Kiedy nazbieramy założoną kwotę, wręczymy ją Pawłowi komisyjnie i postaramy się to udokumentować. Wiem że dla chłopaka nazwa subaru już do końca życia będzie kojażyć się z czymś pięknym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krogulec Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Leszek dziękujemyHogi właścicielem rachunku jest Marzena Grygiel czyli moja żona No właśnie na tym się zaciąłem, ale wpisałem w polu odbiorca Paweł Siekaniec i jak widać przeszło Link to comment Share on other sites More sharing options...
JackMichalski Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 Kochani żwawiej żwawiej bo coś temat zamiera każda złotówka jest cenna Link to comment Share on other sites More sharing options...
graft Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 (edited) Zróbcie licznik $$$ Zdecydowanie lepiej byłoby potencjalnym darczyńcom oszacować aktualne potrzeby i reagować ewentualnymi przelewami, przy okazji nie wzbudzając podejrzeń zapewne sporej grupy, która "wstrzyma się od głosu". Edited November 17, 2013 by graft Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaj0nc Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 I ode mnie jakiś grosik Najlepszego! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JackMichalski Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 Graft dobry pomysł. Na dzień dzisiejszy jest 720zł zajOnc dziękujemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts