chudyjurek Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 Witam jestem od niedawna użytkownikiem outbacka 2,5l. auto ma obecnie 89000tys przebiegu zmieniłem rozrząd dla zasady itd. Pytanie moje jest takie po ilu km należy wymienić olej w skrzyni (automat) i jak to najlepiej zrobić. Pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 sprawdzic poziom ,jesli jest ubytek to dolac i spokojnie wystarcza automat jest bardzo oszczedny jesli chodzi o zuzycie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubeusz Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 o ile pamiętam, standardowe interwały wymiany to 60 kkm Link to comment Share on other sites More sharing options...
eddie_gt4 Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 Witam jestem od niedawna użytkownikiem outbacka 2,5l. auto ma obecnie 89000tys przebiegu zmieniłem rozrząd dla zasady itd. Pytanie moje jest takie po ilu km należy wymienić olej w skrzyni (automat) i jak to najlepiej zrobić. Pzdr. olej w AT wymienia sie co 60 tys. km (albo, jezeli mnie pamiec nie myli, co 60 miesiecy) Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudyjurek Posted October 28, 2013 Author Share Posted October 28, 2013 dzięki za szybką reakcję i podpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 A mnie w servisach ASO w POLSCE i SZWAJCARJI tylko dolewano jak byl ubytek ltumaczono tym,ze poki czysty to tylko dolewka a bylo to w Jeep grand cherokee ,byc moze tez mial jeszcze maly przebieg Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudyjurek Posted October 29, 2013 Author Share Posted October 29, 2013 Po wizycie u mechanika okazalo się że w outbacku jest miarka oleju do skrzyni biegów (tak jak do spr. oleju w silniku). Tam można zobaczyć ubytek oleju na zimnym czy też na gorącym silniku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soltys Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 Najlepiej sprawdzać na bardzo rozgrzanym pracującym silniku. Olej oczywiście należy wymieniać w zależności od stylu jazdy cześciej lub rzadziej. Jeśli nie wiadomo jaki wcześniej był zalany, dobrze byłoby zrobić płukankę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TyrTyr Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 Najlepiej sprawdzać na bardzo rozgrzanym pracującym silniku. To brzmi jak zalecenie i jest tylko w polowie prawda. Pracujacy silnik ze skrzynia w pozycji "P" to koniecznosc. Temperatura? Nie koniecznie rozgrzany. Ale koniecznie trzeba temperature brac pod uwage przy odczycie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Red Hood Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 w ogóle to automat może "brać" olej? wydawało mi się, że jeżeli tak jest to jakiś wyciek musi być, ale może tylko mi się wydawało Link to comment Share on other sites More sharing options...
TyrTyr Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 w ogóle to automat może "brać" olej? wydawało mi się, że jeżeli tak jest to jakiś wyciek musi być, ale może tylko mi się wydawało Hmm, wszystko zalezy od definicji "brac olej". Aaaa, jak masz CVT to .... zmienia wszystko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts