piotrek_k Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 Czy ktoś wie jak dostać się do włącznika świateł awaryjnych w bugeye bo kompletnie nie świeci mi podświetlanie tego włącznika? Oprócz tego czasami gaśnie też jedna żarówka podświetlania pokrętła temperatury, może też ktoś już to rozbierał bo nie chciałbym nic urwać Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 Aby wyciągnąć ten wyłącznik bez boleśnie i nic nie łamiąc, najlepiej odkręcić uchwyt na kubki czyli te dwie śrubki na śrubokręt krzyżak. Podważ śrubokrętem całą kratkę aż wyskoczy z zatrzasków. Gdy już ona wyjdzie odepnij wtyczkę i wypchnij wyłącznik podważając zatrzaski. Możesz później ściągnąć dolny panel, a on jest tylko na zatrzaskach i dojdziesz do żarówki podświetlania temp Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek_k Posted October 26, 2013 Author Share Posted October 26, 2013 No właśnie uchwyt na kubek wyjąłem i kratka nawiewów chce wyskoczyć ale w lewym dolnym narożniku coś mocno trzyma i boję się ciągnąć na siłę Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 Pewnie trzyma na zatrzasku. Podważ czymś i pociąg. Musi wyjść Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek_k Posted October 27, 2013 Author Share Posted October 27, 2013 Udało się wymontować wszystko i nawet nic nie urwałem tylko jak teraz rozebrać ten włącznik awaryjnych? Co od czego ma się oddzielić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bucky Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 btw odnośnie podświetlania - czy wie ktoś ile oraz jakich żarówek jest potrzebnych do podświetlania licznika WRX'a?? padły mi dwie, a przy okazji wymiany chcę wymienić cały komplet Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek_k Posted October 27, 2013 Author Share Posted October 27, 2013 ja jestem na etapie szukania takiej żarówki, dam znać jak znajdę Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek_k Posted November 2, 2013 Author Share Posted November 2, 2013 żarówkę do podświetlania zegarów zamówiłem w serwisie- 24zł netto, do oryginalnej oprawki można też założyć powszechnie dostępną żarówkę ale jest mniejsza no i bez zielonej gumki i dlatego zdecydowałem się zamówić oryginalną jeśli chodzi o włącznik awaryjnych to w sprzedaży występuje tylko cały włącznik - 109złnetto...a tak w ogóle to czy on powinien świecić/migać?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 Mój w WRXie nie miga. I nie wiem czy żarówka spalona czy też nie ale mi to nie przeszkadza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M_isza Posted November 11, 2013 Share Posted November 11, 2013 btw, to awaryjne sa wogole podswietlane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.