dziadeg Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 Witam. Jak wymienić żarówkę postojową w OB 2008 rok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam12 Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 ale się rozpisałeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
skiba STI Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 Dobry temat Nie masz manuala? Zazwyczaj dobrać się do lampy od tyłu, zdjąć osłonę, wyciągnąć przepaloną żarówkę Procedurę powtórzyć w odwrotnej kolejności wkładając jedynie zarówkę nieprzepaloną Cieszę, że mogłem pomóc 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boorek Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 czasem trzeba tą lampę wyjąć z samochodu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 czasem trzeba tą lampę wyjąć z samochodu! W Obk 2008 ? w lewej wystarczy odpiac zbiorniczek spryskiwacza, w prawej zdjac dolot do filtra. Potem wlozyc reke i trzymajac za wtyczke/oprawke przekrecic i pociagnac. Dla wprawnego to max 5min roboty Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadias Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 Nie wiem jak w 2008 ale w 2011 wystarczy podjechać do ASO, przetestowane. Czas operacji-jedna kawa Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo11 Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 Nie wiem jak w 2008 ale w 2011 wystarczy podjechać do ASO, przetestowane. Czas operacji-jedna kawa Oj tam,zaraz ASO! A samemu nie mozna sie pomeczyc? a kawe zabrac ze soba do garazu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronx Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 Albo tak - POLECAM! Skręcić koła w prawo, ugiąć nadkole, wsadzić rękę - wymienić żarówkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaciekGT Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Nie wiem jak w 2008 ale w 2011 wystarczy podjechać do ASO, przetestowane. Czas operacji-jedna kawa Oj tam,zaraz ASO! A samemu nie mozna sie pomeczyc? a kawe zabrac ze soba do garazu Od strony pasażera to owszem, wystarczy dolot wyjąć (na dwie pplastikowe śrubki) i odchylic puszke filtra powietrza (a najlepiej to ją zdjąć razem z dolotem). Od strony kierowcy niestety ale trzeba odkręcic śruby trzymające akumulator i go odchylic w kirunku błotnika, inaczej nie da się tam ręki wsadzić. W sumie na obie strony to nawet i 25 minut można poświęcić... ale jak ktos lubi w aucie grzebać.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Nie wiem jak w 2008 ale w 2011 wystarczy podjechać do ASO, przetestowane. Czas operacji-jedna kawa Oj tam,zaraz ASO! A samemu nie mozna sie pomeczyc? a kawe zabrac ze soba do garazu Od strony pasażera to owszem, wystarczy dolot wyjąć (na dwie pplastikowe śrubki) i odchylic puszke filtra powietrza (a najlepiej to ją zdjąć razem z dolotem). Od strony kierowcy niestety ale trzeba odkręcic śruby trzymające akumulator i go odchylic w kirunku błotnika, inaczej nie da się tam ręki wsadzić. W sumie na obie strony to nawet i 25 minut można poświęcić... ale jak ktos lubi w aucie grzebać.... w 2008 nie trzeba ruszac aku Link to comment Share on other sites More sharing options...
viking1232 Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 bardzo prosto wymienic odkrecic dekielek od swiatel mijania i bedzie wiecej miejsca do odkrecenia postojowki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronx Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 Żadne dekielki, można urwać zaczep. Tylko tak: http://www.carcarekiosk.com/video/2006_Subaru_Outback_2.5i_2.5L_4_Cyl./lights/parking_light Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakkz Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 Żadne dekielki, można urwać zaczep. Tylko tak: http://www.carcareki...s/parking_light Już kiedyś ktoś proponował to rozwiązanie, ale pewnym minusem jest konieczność „klapen dupen” na ziemi. Gdy podłoże jest mokre musi to być niezwykle przyjemne doświadczenie. Nie licząc osób z naprawdę dużymi dłońmi lub grubymi palcami, jak już niejednokrotnie wspomniano tutaj oraz w innych wątkach, wystarczy po lewej stronie ściągnąć wlot powietrza, wykręcić dekielek świateł mijania i wtedy dopiero wykręcić żarówkę postojowych. Po prawej stronie zdjąć zaczep wlewu płynu do spryskiwaczy, odchylić wlew i także zdjąć dekielek świateł mijania. Procedura jest łatwa, ale wymaga nieco cierpliwości przy wkręcaniu oprawki żarówki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziadeg Posted November 14, 2013 Author Share Posted November 14, 2013 Wielkie dzięki już sobie poradziłem dzięki waszej podpowiedzi,było trudno przekręcić obudowę i bałem się ,że robię coś żle ale się udało. Jeszcze raz wielkie dzieki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts