ferdek Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 Posiada ktoś taką wiedzę czym różnią się te skrzynie ,o dłuższym 5 i 6 biegu wiem ,ale interesuje mnie jakie są różnice w zeszperowaniu przedniego i tylnego dyfra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 @@ferdek może tu znajdziesz http://home.gci.net/~cowdookey/818/TransmissionIDChart_Public.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
OWOC Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 (edited) Posiada ktoś taką wiedzę czym różnią się te skrzynie ,o dłuższym 5 i 6 biegu wiem ,ale interesuje mnie jakie są różnice w zeszperowaniu przedniego i tylnego dyfra. Skrzynki manualne w Spec.B mają dokładnie takie same przełożenia jak miały zwykłe imprezy STi z silnikami 2.0. Jedyne co to w Specach zastosowano podwójną synchronizację Wersje Spec.B US spec miały dłuższe dwa ostatnie przełożenia względem EU. Co do tzw zeszperowania to w porównaniu do innych "sportowych" modeli Subaru czy nawet Spec.B w wersji A/T, M/T EU spec niczym się nie wyróżnia ot z przodu ma otwarty dyfer, z tył wisko i centralny dyfer to wisko. Spec.B US-spec ma z przodu otwarty z tył torsena a centralny to również wisko Natomiast najwolniejsza wersja A/T ma.... zapraszam do tego wątku http://www.forum.sub.../page__st__1600 Dobrnaoc Edited October 26, 2013 by OWOC Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferdek Posted October 27, 2013 Author Share Posted October 27, 2013 Dzięki ,niestety info o przednim dyfrze mnie nie pocieszyło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OWOC Posted October 27, 2013 Share Posted October 27, 2013 Dzięki ,niestety info o przednim dyfrze mnie nie pocieszyło. A mogę wiedzieć dlaczego? Czyżbyś chciał do swojego Outbacka włożyć skrzynkę od Spec.B? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferdek Posted October 27, 2013 Author Share Posted October 27, 2013 Myślałem o WRX ,bo skrzynia 5MT ,to jakieś nieporozumienie w tym aucie. Jutro może już nie będę o tym mysleć ,bo jade oglądać STI z DCCD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts