Jump to content

Czy taki kolor występował w palecie Subaru ?

Picasek

Recommended Posts

Witam.

Posiadam Subaru Imprezę Gt z 99 roku. Będę miał do pomalowania 2 elementy i chciałem zapytać o kolor a konkretnie... Czy Subaru wychodziło w kolorze czarnym z dodatkiem takiego czerwonego brokatu (bardzo drobnego) ? Jeśli tak to czy ktoś miałby przedni błotnik od strony kierowcy i tylne drzwi pasażera w tym kolorze (w ładnym stanie, żeby nie wymagały lakierowania). Być może moje subaru było malowane z palety innego producenta i wtedy nie dobiorę tych elementów (wtedy mógłbym kupić te części w innym kolorze). Prosiłbym o pomoc i wyrozumiałość w temacie

Pozdrawiam

Coś mi się wydaje że ten brokat dostał się tam przypadkiem. Miałem kiedyś czarny samochód i podczas wizyty w lakierni nie został przykryty jak malowali inne auto. Też miałem drobniutki brokat, tyle że niebieski :)

Może się mylę, ale podejrzewam że nie jest to ori kolor.

A to nie jest po prostu kolor o numerze 47a, czyli black mica? Ten z dodatkiem granatowego to 08v, czyli midnight black. Ta lista i google grafika może pomóc :).

Edited by Bright

To jest ori lakier 47A. Też mam takowy. Trzeba się dobrze wpatrzeć żeby te drobinki czerwonego zobaczyć a najlepiej w pełnym słońcu. Poza tym dla pewności na tabliczce na nadkolu pod maską masz podany kog lakieru.

Edited by dodo

Ok wstępnie dziękuję za odpowiedzi. Jutro zrobię fotkę dla pewności i zamieszczę na forum

Witam ponownie. Zamieszczam fotkę lakieru z lampą błyskową. Szału nie ma ale lepiej nie wyjdzie. Potraficie coś wywnioskować z tej fotki ?

9101f4a316e9.jpg

Dziękuję za pomoc i zainteresowanie tematem. Zanim zamieszczę temat w dziele ,,kupię'' zapytam jeszcze tutaj. Czy ktoś z klubowiczów miałby do sprzedania prawe tylne drzwi oraz lewy przedni błotnik w tym kolorze ( w dobrym stanie żeby nie wymagał lakierowania tylko ewentualnie polerki)?