Jump to content

Ceramizer

FILIP2010

Recommended Posts

Witam koledzy ,jestem przed wymianą oleju w moim samochodzie którego używam codziennie z silnikiem diesla i rozważam przy wymianie oleju dodać CERAMIZERA z firmy LIQUI MOLY.Słyszałem a mianowicie czytałem na innych forach że podnosi moc silnika i ma wiele innych zalet .Moje pytanie , miał ktoś z was styczność z takim produktem ,jeśli tak to czy jest sens zastosować coś takiego ?

Kompletnie nic nie dają tego typu dodatki w sprawnym siniku.W niesprawnym tym bardziej. ;)

Może zastosuj lepszy olej,albo wymiana oleju częściej,niż przewiduje producent.Będzie to korzystniejsze,niż wszelkiego typu dodatki do oleju.

• Upvote 1

Ale macie to co piszecie udowodnione jakimiś konkretnymi przykładami ..

na forum audi jest przypadek gdzie koleś dolewał przy każdej wymianie tego ceramizera i po pewnym okresie jego samochód miał o 1 sekundę lepsze osiągi od 0-100 od tego samego typu samochodu ale z silnikiem S

Z moim motorem absolutnie nic się nie dzieje . to tylko mój kaprys aby mu zastosować coś podobnie działającego jak RED BULL

• Upvote 1

Ale macie to co piszecie udowodnione jakimiś konkretnymi przykładami .. na forum audi jest przypadek gdzie koleś dolewał przy każdej wymianie tego ceramizera i po pewnym okresie jego samochód miał o 1 sekundę lepsze osiągi od 0-100 od tego samego typu samochodu ale z silnikiem S

proszę Cię, co mamy Ci udowodnić :facepalm:

nikt Ci tu nic nie będzie udowadniał, masz ochotę - lej, jak zalejesz to podziel sie wrażeniami, my tylko twierdzimy że ceramizery to coś jak magnetyzery, poprawiają nastrój, a nie efekt.

...a jak ktoś twierdzi, że jakieś ceramizery pozwoliły mu zejść o 1s do 100km/h , to albo jest bardzo dowcipny, albo pitoli farmazony...

1361742032_by_bober11_500.jpg?1361742032.

• Upvote 2

Ale macie to co piszecie udowodnione jakimiś konkretnymi przykładami ..

A są dowody na "cudowne" właściwości i wpływ tego śpecyfiku na silnik?Tylko wiarygodne,potwierdzone badaniami,hamowaniem auta,przez firmę nie uzależnioną od producenta tegoż wynalazku.

Informacja z forum Audi jakoś mnie nie przekonuje.A jak było mierzone to przyspieszenie? ;) Niektóre jednostki napędowe,wraz z przebiegiem,właśnie tak mają,że osiągi nieznacznie ulegają poprawie.

• Upvote 2

Nie wymagam tu żeby ktoś mi coś udawadniał , pytam czy ktoś miał styczność z tym produktem i coś może powiedzieć na ten temat.

Samochód o którym pisałem był sprawdzany na hamowni nie związanej z firmą produktu.

Filip2010, podejdź z refleksją to rad Cybla i Carlosa bo chłopaki należą do stosunkowo nielicznej grupy użytkowników tego forum, która na własnej skórze przetestowała nie jedną modyfikację :) Doświadczalnie stwierdzili, że nie istnieje żaden cudowny elixir mocy, może z wyjątkiem podtlenku azotu ;)

• Upvote 3

Witam koledzy ,jestem przed wymianą oleju w moim samochodzie którego używam codziennie z silnikiem diesla i rozważam przy wymianie oleju dodać CERAMIZERA z firmy LIQUI MOLY.Słyszałem a mianowicie czytałem na innych forach że podnosi moc silnika i ma wiele innych zalet .Moje pytanie , miał ktoś z was styczność z takim produktem ,jeśli tak to czy jest sens zastosować coś takiego ?

ja miałem styczność z rozsypanym silnikiem evo mojego klienta po właśnie zastosowaniu dokładnie tego preparatu

na forum audi jest przypadek gdzie koleś dolewał przy każdej wymianie tego ceramizera i po pewnym okresie jego samochód miał o 1 sekundę lepsze osiągi od 0-100 od tego samego typu samochodu ale z silnikiem S

Ale to może magnetyzery założył?

Niektóre z tych wynalazków napewno coś dają ,znam osobiście przypadek swojego szefa .Jezdzi toyotą z silnikiem diesla,ma przejechane 450,000 i zawsze gdy przestaje mu ten samochód jechać a zdążą się to dość często dolega do oleju napędowego jakieś cudo które reanimuje te zwłoki i jakiś czas pozwala mu cieszyć się normalną jazdą . Pytałem go kilka razy co takiego wlewa do baku ale nigdy nie mógł dokładnie określić się co to takiego bo nie zwracał uwagi na etykiete,tak to jest z tymi zakreconymi Austryjakami.

Ale Ty chyba nie masz potrzeby reanimowania silnika w swoim aucie. W niektórych przypadkach może pomóc olej słonecznikowy z pierwszego tłoczenia albo lepik. Ogólnie, trupowi niewiele zaszkodzi. :-)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalk

• 6 months later...

Sorka za odkopanie kotleta ale myslalem o cermaizerze, glownie ze wzgledu na spadek mocy ale i
zwiekszone ostatnio spalanie. Nie chce wydawac duzej kasy na wymiany, czy remont silnika i chce
sprobować ceramizerem.

Zmienil się wasz stosunek od ostatniego razu? :]

misiek007 nie sugeruj się opinią na Forum, skoro silnik stracił moc i więcej konsumuje paliwa, lej ceramizer przetestuj, silnik i tak na wylocie więc dużej krzywdy mu nie zrobisz,najwyżej padnie ;)  remont lub wymiana i tak cię czeka. :)

• Upvote 2

dużej krzywdy mu nie zrobisz,najwyżej padnie remont lub wymiana i tak cię czeka.

To się nazywa dobra rada no i wreszcie ktoś sprawdzi empirycznie jak to jest z tymi ceramizerami

Jeździłem kiedyś avensisiem 1.6, śliczna była, kombi.

Okazało się, że motor żre olej jak małpa dropsy, a latał już na 15W40. Usłyszałem wtedy o specyfiku LM (nie pamiętam nazwy), który to kupiłem i bez namysłu wlałem do silnika. Efekt był taki jak się spodziewałem - konsumpcja oleju spadła, nawet znacząco, silnik się nieco wyciszył, w zakresie dynamiki nie odczułem żadnej różnicy. Trwało to jakieś 1000km, po tym dystansie wszystko wróciło do "normy", czyli stanu poprzedniego. Ostatecznie silnik i tak się rozsypał więc jest to tylko przedłużanie agonii czegoś, co już jest trupem ;)

Aha, IMHO w zdrowym silniku nie zmieni to niczego, ani in plus ani in minus.

• 2 weeks later...

Haha tylko wspołczuć z tym stosunkiem :]

A co do samego ceramizer to w internecie duzo sprzecznych informacji nie chce zaszkodzić :P Ale w

sumie jak nie wleje to sie nie dowiem, a Ci co używali to nie piszą nic złego. Największymi malkontentami

są osoby ktore nie uzyly niogdy.

• Like 1