Jump to content

Jaki wybrać tłumik ?

americandolar

Recommended Posts

Do tego modelu nie bardzo pasuje jakieś wiadro ala apexi style czy mugen...mała rurka- ale w całości wykonana z nierdzewki...tyle wystarczy- będzie się sprawowało i wyglądało jak trzeba :D

a jak z kształtem i rozmiarem ? poradźcie jakieś konkretne modele, bo jestem zielony w tym :(

Prezerwatyw? :)

Sorki, nie mogłem się powstrzymać

średnio śmieszne, pokusiłbym się nawet o stwierdzenie żałosne, ale to chyba kwestia humoru ;)

Jak najbardziej z tych dwóch to oryginał..i On będzie pasował idealnie do klasycznej budy...Myśle, że to dobry i pewny wybór :)

ktoś jeszcze może go polecić?

Edited by americandolar

Wiesz co...Co oryginał to oryginał..Mnie on wygląda na taki podchodzący pod pierwszą generację imprezy (bo chyba w gt'kach takie wystepowały) a więc i bez wiekszej rzeźby spokojnie podejdzie i pod legacy

Żart jak żart...Ale i drążenie tematu jaki końcowy też jest bardzo ogólnikowe...Wiesz chyba , że ileludzi tyle gustów :)

Nie wiemy jakie masz preferencje- dlatego napisałem to w pierwszym Moim poście...czy chcesz coś ala wiadro czy coś delikatnego acz dobrego i pasującego stylem do budy dziadka...to co pokazałeś w linkach jest najlepszym z Twoich propozycji...ten ulter owalny wyglądałby średnio...Ale może to tylko Moje zdanie i inni by Go założyli :P

Innym rozwiązaniem jest tak jak któryś z kolegów wspomniał- zrobienie końcowego na zamówienie...polecam MG z siemianowic...Oni Ci zrobią cokolwiek sobie wymyślisz...Może wtedy będziesz w 100% zadowolony :)

Tylko licz się z ceną i dłuuuugim okresem realizacji zamówienia bo chłopaki strasznie zawaleni robotą są:)

Albo kup stalowy zamiennik np.bosala...będzie full seria..zawsze to nowe i jakiś czas na pewno posłuży...Jak widać opcji masz sporo...łatwiej jednak byłoby odpowiedzieć gdybyś określił choć w przybliżeniu czego oczekujesz i nie reagował w taki sposób na odpowiedzi innych forumowiczów :)

Pozdrufki...

Ok dość złośliwości i ...

1. jeśli oczekujesz cichego auta to oryginał lub zamiennik np. bosal, ale ten z aukcji chyba nie podejdzie do dziadka - ze zdjęcia wydaje mi się, że rura ma inny kąt pod którym wychodzi z tłumika.

2. jeśli chcesz głośniejsze auto i wyraźny bulgot to kup coś przelotowego (np ulter) ale z okrągłą końcówką - wydaje mi się że taka lepiej pasuje do naszych aut.

Jak chcesz mogę jutro pojutrze podesłać Ci fotkę jak wygląda mój tłumik, choć nie jest idealnie, bo jest ciut za głęboko wsunięty pod zderzak, ale takie mocowania miałem i już nie bardzo chciało mi się spawać od nowa dla 2-3 cm.

Pozdrawiam.

Kuba.