americandolar Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 Witam. Muszę kupić nowy tłumik dla mojego Suba. Co możecie mi polecić? Gdzie tego szukać? Subaru Legacy I 1.8 '94 sedan Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 Do tego modelu nie bardzo pasuje jakieś wiadro ala apexi style czy mugen...mała rurka- ale w całości wykonana z nierdzewki...tyle wystarczy- będzie się sprawowało i wyglądało jak trzeba Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanPlut Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Może coś na zamówienie. El-tec albo MG motorsport? Link to comment Share on other sites More sharing options...
americandolar Posted October 21, 2013 Author Share Posted October 21, 2013 a jak z kształtem i rozmiarem ? poradźcie jakieś konkretne modele, bo jestem zielony w tym Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojto79 Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Witam, ja mam u siebie przelotowy ulter sport. Gra pięknie, do tego wygląda całkiem ładnie i nie ordynarnie. pozdrawiam. Kuba Link to comment Share on other sites More sharing options...
americandolar Posted October 21, 2013 Author Share Posted October 21, 2013 lepszy oryginalny od subaru: http://tablica.pl/oferta/tlumik-koncowy-subaru-wrx-legancy-01-07-CID5-ID3j4C7.html#f6c107bed8 czy uniwersalny ulter sport: http://tablica.pl/oferta/tlumik-uniwersalny-ulter-sport-CID5-ID2Vrpt.html a może polecicie co innego ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Jak najbardziej z tych dwóch to oryginał..i On będzie pasował idealnie do klasycznej budy...Myśle, że to dobry i pewny wybór Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitz Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 a jak z kształtem i rozmiarem ? poradźcie jakieś konkretne modele, bo jestem zielony w tym Prezerwatyw? Sorki, nie mogłem się powstrzymać Link to comment Share on other sites More sharing options...
americandolar Posted October 21, 2013 Author Share Posted October 21, 2013 (edited) a jak z kształtem i rozmiarem ? poradźcie jakieś konkretne modele, bo jestem zielony w tym Prezerwatyw? Sorki, nie mogłem się powstrzymać średnio śmieszne, pokusiłbym się nawet o stwierdzenie żałosne, ale to chyba kwestia humoru Jak najbardziej z tych dwóch to oryginał..i On będzie pasował idealnie do klasycznej budy...Myśle, że to dobry i pewny wybór ktoś jeszcze może go polecić? Edited October 21, 2013 by americandolar Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Wiesz co...Co oryginał to oryginał..Mnie on wygląda na taki podchodzący pod pierwszą generację imprezy (bo chyba w gt'kach takie wystepowały) a więc i bez wiekszej rzeźby spokojnie podejdzie i pod legacy Żart jak żart...Ale i drążenie tematu jaki końcowy też jest bardzo ogólnikowe...Wiesz chyba , że ileludzi tyle gustów Nie wiemy jakie masz preferencje- dlatego napisałem to w pierwszym Moim poście...czy chcesz coś ala wiadro czy coś delikatnego acz dobrego i pasującego stylem do budy dziadka...to co pokazałeś w linkach jest najlepszym z Twoich propozycji...ten ulter owalny wyglądałby średnio...Ale może to tylko Moje zdanie i inni by Go założyli Innym rozwiązaniem jest tak jak któryś z kolegów wspomniał- zrobienie końcowego na zamówienie...polecam MG z siemianowic...Oni Ci zrobią cokolwiek sobie wymyślisz...Może wtedy będziesz w 100% zadowolony Tylko licz się z ceną i dłuuuugim okresem realizacji zamówienia bo chłopaki strasznie zawaleni robotą są Albo kup stalowy zamiennik np.bosala...będzie full seria..zawsze to nowe i jakiś czas na pewno posłuży...Jak widać opcji masz sporo...łatwiej jednak byłoby odpowiedzieć gdybyś określił choć w przybliżeniu czego oczekujesz i nie reagował w taki sposób na odpowiedzi innych forumowiczów Pozdrufki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojto79 Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Ok dość złośliwości i ... 1. jeśli oczekujesz cichego auta to oryginał lub zamiennik np. bosal, ale ten z aukcji chyba nie podejdzie do dziadka - ze zdjęcia wydaje mi się, że rura ma inny kąt pod którym wychodzi z tłumika. 2. jeśli chcesz głośniejsze auto i wyraźny bulgot to kup coś przelotowego (np ulter) ale z okrągłą końcówką - wydaje mi się że taka lepiej pasuje do naszych aut. Jak chcesz mogę jutro pojutrze podesłać Ci fotkę jak wygląda mój tłumik, choć nie jest idealnie, bo jest ciut za głęboko wsunięty pod zderzak, ale takie mocowania miałem i już nie bardzo chciało mi się spawać od nowa dla 2-3 cm. Pozdrawiam. Kuba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts