Bedo Posted October 19, 2013 Share Posted October 19, 2013 Witam! Zabrałem się za ambitny temat dotyczący nawierzchni torów wyścigowych i wiedząc o tym, że dużo z Was, obraca się w klimacie wyścigów/rajdów pytam, czy nie macie żadnych informacji, materiałów, kontaktów itd itp na temat torów wyścigowych, ich nawierzchni itd. Każda pomoc będzie przydatna. Mam na poniedziałek do stworzenia prezentacje na temat mojej pracy inżynierskiej i powoli opadają mi ręce. P.S Czy znacie słownik techniczny który mi przetłumaczy to co chce i jak chce ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakkz Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 P.S Czy znacie słownik techniczny który mi przetłumaczy to co chce i jak chce ? Co chcesz i jak chcesz? Nie ma takiej możliwości. Największą szansę przetłumaczenia terminów technicznych 1:1 daje zmiana języków w Wikipedii, ale trzeba zachować gigantyczną ostrożność, bo nikt nie da gwarancji za wartość merytoryczną tekstów, które tam są umieszczane. Pamiętaj, że poprawność każdego terminu znalezionego w dowolnym źródle należy dokładnie zweryfikować. Standardowe zasoby do tłumaczenia ogólnych tekstów technicznych to: - bab.la, - proz.com, - translatica, - Wikipedia, - słownik terminów technicznych WNT, - PWN-Oxford, - słownik obrazkowy, - obrazy Google, - wujek Google, - uniwersalny słownik języka polskiego. W przypadku niektórych dziedzin można znaleźć też słowniki prywatne na stronach pasjonatów, które zazwyczaj są bardzo dobrej jakości i potrafią nakierować w poszukiwaniach. Powodzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts