Jump to content

17x8 et35 a.. wrx

Shiba

Recommended Posts

Witam w ramach testu założyłem dzisiaj do mojego wrxa006 felgi Kosei sniper 17x8 et35 przy oponach 215/45r15 jeżdzi się ok nic nie ociera trochę lepiej się prowadzi wygląda jakby trochę jak na sterydach ale jest na tzw. styk na konfiguratorze czy jak go tam nazywają wychodzi 0,06cm luzu nie wiem czy taki zestaw ma wpływ na elementy zawieszenie czy też niesie ze sobą jakieś inne niebezpieczeństwa o których nie mam pojęcia ;) aha co dziwne wydaje mi się że jest jakby twardszy.. Może ktoś ma jakieś doświadczenie i przerabiał temat..pozdro

post-5923-0-52681800-1382213872_thumb.jpg

post-5923-0-67196300-1382213957_thumb.jpg

post-5923-0-48609600-1382213991_thumb.jpg

post-5923-0-97950100-1382214037_thumb.jpg

Edited by Shiba

Przerabiałem co prawda w Legacy identyczne felgi (patrz pierwsza fota od lewej poniżej :)) i z konfiguratora też wychodziło blisko 0 ale przy 4 osobach i szybszych zakrętach podarłem nadkolami zewnętrzne boki tylnych opon (215/45/17, felgi też 8" z ET 35).

Bardziej chodzi mi o podobieństwo we wskazaniach konfiguratora niż porównywaniu dwóch różnych modeli Subaru.

Posadź trzech najedzonych jegomościów w bagażniku, to zobaczysz gdzie jest rant nadkola - a gdzie opona.

Edited by Fala

Przerabiałem co prawda w Legacy identyczne felgi (patrz pierwsza fota od lewej poniżej :)) i z konfiguratora też wychodziło blisko 0 ale przy 4 osobach i szybszych zakrętach podarłem nadkolami zewnętrzne boki tylnych opon (215/45/17, felgi też 8" z ET 35).

Bardziej chodzi mi o podobieństwo we wskazaniach konfiguratora niż porównywaniu dwóch różnych modeli Subaru.

Posadź trzech najedzonych jegomościów w bagażniku, to zobaczysz gdzie jest rant nadkola - a gdzie opona.

Dzięki za informacje zrobię test 3 wypasione osoby na tylnej kanapie chociaż zazwyczaj jeżdżę solo a zawias mam ultra sr dedykowane do sti i sprężyny prodrive i nie ugina się głęboko.....

Edited by Shiba

Opona oponie nie równa... Ten sam rozmiar u różnych producentów może się nieco różnić.

Zapraszam do podzielenia się spostrzeżeniami tutaj: http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/47550-taki-prawie-konfigurator-zawieszen-i-kol/page__hl__konfigurator__st__25

Tak dla potomności ;)