Jump to content

Rysa w odpowietrzniku

kaarolekkk

Recommended Posts

Witam. Zamontowałem sobie dwu tłoczki tylne ale mam kolejny problem. Po zamontowaniu cieknie mi z odpowietrznika od spodu. Wymieniłem odpowietrzniki i to samo. Dziś oglądam dokładniej i zauważyłem dość dużą rysę w miejscu odpowietrznika. Mam nadzieję że dobrze widać na zdjęciu. Czy to jest powód że płyn cieknie? Jest możliwość naprawy tego czy zaciski na śmietnik?

post-12702-0-03138400-1381949798_thumb.png

Może to być powodem nieszczelności. Jest to uszczelnienie metal/metal więc jeśli rysa jest głęboka to nie przylega cała płasczyzna do wkręconego zaworka. Podjedź do jakiegoś tokarza to Ci to lekko przefrezuje i będzie ok ;)

Posmaruj delikatnie jakąs farbą stożek w zaworku i dokręć go. Potem odkręć i sprawdź czy na całej płaszczyźnie jest farba odbita.

Próbuj , ale może zamiast farby tuszem lub pisakiem (jak sie da) bo farba może sie złuszczyć i wyląduje w zacisku.

Możesz zrobić małą podkładeczkę z miedzi -nie z aluminium grubość ok 1 mm i wrzucić do otworu .Dokręc odpowietrznik-podkładki już nie wyjmuj- niech otwór w niej będzie większy niz ten w głębi zacisku,bo się zmniejszy po dokręceniu.