kaarolekkk Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 Witam. Zamontowałem sobie dwu tłoczki tylne ale mam kolejny problem. Po zamontowaniu cieknie mi z odpowietrznika od spodu. Wymieniłem odpowietrzniki i to samo. Dziś oglądam dokładniej i zauważyłem dość dużą rysę w miejscu odpowietrznika. Mam nadzieję że dobrze widać na zdjęciu. Czy to jest powód że płyn cieknie? Jest możliwość naprawy tego czy zaciski na śmietnik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
EVAN Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 Może to być powodem nieszczelności. Jest to uszczelnienie metal/metal więc jeśli rysa jest głęboka to nie przylega cała płasczyzna do wkręconego zaworka. Podjedź do jakiegoś tokarza to Ci to lekko przefrezuje i będzie ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaarolekkk Posted October 16, 2013 Author Share Posted October 16, 2013 Dzięki za odpowiedz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaarolekkk Posted October 21, 2013 Author Share Posted October 21, 2013 Witam. sprawa wygląda tak. Wróciłem od tokarza lecz problem nadal jest. Wymieniałem odpowietrzniki i to samo. Jakieś inne sugestie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
EVAN Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 sprawdź w takim razie czy sam zacisk nie ma pęknięcia na gwincie. Może problem nie leży w zaworku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaarolekkk Posted October 21, 2013 Author Share Posted October 21, 2013 nie ma pekniecia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EVAN Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Posmaruj delikatnie jakąs farbą stożek w zaworku i dokręć go. Potem odkręć i sprawdź czy na całej płaszczyźnie jest farba odbita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaarolekkk Posted October 21, 2013 Author Share Posted October 21, 2013 W jednym zacisku jest właśnie ta rysa a w drugim nie ma ale też cieknie. czy mocno dokręcę czy lekko jest tak samo. Zaraz spradzę z tą farbą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
respect Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Próbuj , ale może zamiast farby tuszem lub pisakiem (jak sie da) bo farba może sie złuszczyć i wyląduje w zacisku. Możesz zrobić małą podkładeczkę z miedzi -nie z aluminium grubość ok 1 mm i wrzucić do otworu .Dokręc odpowietrznik-podkładki już nie wyjmuj- niech otwór w niej będzie większy niz ten w głębi zacisku,bo się zmniejszy po dokręceniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts