Stanisław Kowalski Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Witam mam pytanie jak w temacie. Jaką regulację zaworów ma Forek 158 km (szklanki, śróby, płytki) wymieniam rozrząd, zaworów nie słychać czy trzeba to robić? Jakie są koszta?Rozrząd znalazlem za 1100 zł ale nie wiem co z zaworami. Z góry dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 nie wiem co z zaworami Skontrolować. Regulować w razie potrzeby. Regulacja o ile dobrze pamiętam to szklanka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanisław Kowalski Posted October 14, 2013 Author Share Posted October 14, 2013 Czyli cena regulacji przypuszczam że mała nie jest??? Czyli wymiana rozrządu ok 1500 zl plus ewentualna regulacja zaworów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedimy99 Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Czyli cena regulacji przypuszczam że mała nie jest??? Jeżeli auto nie ma LPG to prawdopodobnie nie trzeba będzie regulować ,więc dojdzie tylko koszt uszczelek pod dekle i jakaś kwota za sprawdzenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akir Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Tak z ciekawości jak rozpoznać, że zawory są do regulacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Tak z ciekawości jak rozpoznać, że zawory są do regulacji? Zwiększone drgania i poszarpywanie silnika na wolnych obrotach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubabb Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 Gaśniecie na zimnym przed dojazdami do skrzyżowań Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati2610 Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 ja przy zakladaniu gazu sprawdzalem zaworki i kosztowalo mnie to 260zl , byly ok wiec luzik ale powiedzieli mi ze regulacja wyniesie okolo 900zl bo w tym modelu trzeba wyjac silnik. wydaje mi sie ze i tak tanio bo slyszalem o kosztach blisko 2000zl. Wszystko robilem w KASCAR Lublin. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam12 Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Zrobię lekki wykop żeby nie zakładać nowego wątku. W moim Forku MY07 EU 2.0 N/A czasami słychać prawdopodobnie zawory. Takie metaliczne, delikatne stukanie przy niskich obrotach ( poniżej lub okolice 2k rpm ) Kilka razy "stuknie" a przy dodawaniu gazu objawy natychmiast znikają. Pacjent ma 165k km i raczej regulacji anie była robiona. Przynajmniej nie mam wpisu w książkę a wiem ze była prowadzona bardzo solidnie. Mam go jakoś "zbadać" czy od razu jechać do MTS ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lojszczyk Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Forek 158 km (szklanki, śróby, płytki) wymieniam rozrząd Kto po 158 kilometrach reguluje zawory? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam12 Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 chodzi o wersję silnika 2.0 N/A 158KM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Pacjent ma 165k km i raczej regulacji anie była robiona. Przynajmniej nie mam wpisu w książkę a wiem ze była prowadzona bardzo solidnie. Mam go jakoś "zbadać" czy od razu jechać do MTS ? Ale pewnie kontrola luzów było zrobiona. W moim Forku MY07 EU 2.0 N/A czasami słychać prawdopodobnie zawory. Takie metaliczne, delikatne stukanie przy niskich obrotach ( poniżej lub okolice 2k rpm ) Kilka razy "stuknie" a przy dodawaniu gazu objawy natychmiast znikają. Wizyta się przyda,ale gwałtu jakiegoś nie ma.Zagadaj do Górala z Łodzi,miał chyba podobne objawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam12 Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Ale pewnie kontrola luzów było zrobiona. pewnie tak bo rozrząd zrobiony ale wolę dmuchać na zimne. Dziękuje za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MateuszWwa Posted April 5, 2015 Share Posted April 5, 2015 Właśnie dojechalem do domu i jak wysiadlem usłyszałem niepokojące blaszane dźwięki z silnika. Dosyć głośne. Potem go zgasilem po odpaleniu już tego nie było, pogazowalem trochę i na obrotach też nie. Muszę jak to się powtórzy nagrać dźwięk, bo trudno mi go opisać, bardziej przypominalo walenie czegoś metalowego, jakby coś się oderwalo i klepalo o coś...zawory miał regulowane ale ponoć źle tak mi ktoś powiedział...Więc nie wiem. Na pewno umawiam się po świętach gdzieś w warsztacie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts