Jump to content

Forester 158 km regulacja zaworów

Stanisław Kowalski

Recommended Posts

Czyli cena regulacji przypuszczam że mała nie jest???
Jeżeli auto nie ma LPG to prawdopodobnie nie trzeba będzie regulować ,więc dojdzie tylko koszt uszczelek pod dekle i jakaś kwota za sprawdzenie.

ja przy zakladaniu gazu sprawdzalem zaworki i kosztowalo mnie to 260zl , byly ok wiec luzik ale powiedzieli mi ze regulacja wyniesie okolo 900zl bo w tym modelu trzeba wyjac silnik. wydaje mi sie ze i tak tanio bo slyszalem o kosztach blisko 2000zl. Wszystko robilem w KASCAR Lublin. Pozdrawiam

• 1 year later...

Zrobię lekki wykop żeby nie zakładać nowego wątku.

W moim Forku MY07 EU 2.0 N/A czasami słychać prawdopodobnie zawory. Takie metaliczne, delikatne stukanie przy niskich obrotach ( poniżej lub okolice 2k rpm ) Kilka razy "stuknie" a przy dodawaniu gazu objawy natychmiast znikają.

Pacjent ma 165k km i raczej regulacji anie była robiona. Przynajmniej nie mam wpisu w książkę a wiem ze była prowadzona bardzo solidnie. Mam go jakoś "zbadać" czy od razu jechać  do MTS ? 

Pacjent ma 165k km i raczej regulacji anie była robiona. Przynajmniej nie mam wpisu w książkę a wiem ze była prowadzona bardzo solidnie. Mam go jakoś "zbadać" czy od razu jechać  do MTS ? 

Ale pewnie kontrola luzów było zrobiona.

W moim Forku MY07 EU 2.0 N/A czasami słychać prawdopodobnie zawory. Takie metaliczne, delikatne stukanie przy niskich obrotach ( poniżej lub okolice 2k rpm ) Kilka razy "stuknie" a przy dodawaniu gazu objawy natychmiast znikają.

Wizyta się przyda,ale gwałtu jakiegoś nie ma.Zagadaj do Górala z Łodzi,miał chyba podobne objawy.

• 2 months later...

Właśnie dojechalem do domu i jak wysiadlem usłyszałem niepokojące blaszane dźwięki z silnika. Dosyć głośne. Potem go zgasilem po odpaleniu już tego nie było, pogazowalem trochę i na obrotach też nie. Muszę jak to się powtórzy nagrać dźwięk, bo trudno mi go opisać, bardziej przypominalo walenie czegoś metalowego, jakby coś się oderwalo i klepalo o coś...zawory miał regulowane ale ponoć źle tak mi ktoś powiedział...Więc nie wiem. Na pewno umawiam się po świętach gdzieś w warsztacie...