Jump to content

Który kolektor wydechowy ?

sirubaII

Recommended Posts

Cześć.Zbliżam się do wymiany kolektora wydechowego i mam pytanie; od jakich modeli i roczników podejdzie do Imprezy 2.0l 16V n/a '98-'00r.Czy pojemność silnika jest ważna? W szukajce konkretów nie znalazłem.

Dzięki.

Pojemność silnika jak i rocznik nie ma większego znaczenia...Ale może zamiast szukać serii-tak przy zupełnej okazji zastanowisz się nad kolektorem z legacy antyka...Boxer zacznie bulgotać :)

Zgadzam się, ale to chodliwy towar:) W manualu też tak niby podają,nawet od GD '00-'05 1.6. Dużo cyferek,w głowie się taśta,a doświadczenie jednak na pierwszym miejscu:)

Dzięki koledzy za poradę.Może się przydać.

ps.na moje szczęście (lub nie):) mechanik żle zdiagnozował.Brzęczy osłona na tylnym tłumikiem:) Następnym razem udam się do wiolonczelistki:)

Chodzi o wiolonczelistkę:) Trochę zacząłem myśleć,ponieważ wszystkie prawie osłony zdjęte z kolektora.Samych osłon w dobrym stanie raczej nie kupię,więc może pomoże wymiana całości,a na jaki jeszcze nie wiem.Od Legaski (do '93-'94?) musi być chyba razem z katem,żeby nie robić przeróbek.Sonda chyba może zostać od mojej.Muszę trochę ogarnąć temat i dopiero.Na Forum coś można znależć.

W wątku o bulgotaniu znajdziesz wszystko o co pytasz ale nie znając tematu już dobrze myślisz a to...dużo-tak najlepiej kolektor z katem- sonda zostaje Twoja :)

P.S. Samych osłon raczej nie kupisz :)

Pozdro i cokolwiek zrobisz...Idź w stronę bulgotu to jedyna słuszna droga :P