sirubaII Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 Cześć.Zbliżam się do wymiany kolektora wydechowego i mam pytanie; od jakich modeli i roczników podejdzie do Imprezy 2.0l 16V n/a '98-'00r.Czy pojemność silnika jest ważna? W szukajce konkretów nie znalazłem. Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Pojemność silnika jak i rocznik nie ma większego znaczenia...Ale może zamiast szukać serii-tak przy zupełnej okazji zastanowisz się nad kolektorem z legacy antyka...Boxer zacznie bulgotać Link to comment Share on other sites More sharing options...
ŚwiniakCT Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 To będzie najlepszy wybór , zapewniam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirubaII Posted October 14, 2013 Author Share Posted October 14, 2013 Zgadzam się, ale to chodliwy towar:) W manualu też tak niby podają,nawet od GD '00-'05 1.6. Dużo cyferek,w głowie się taśta,a doświadczenie jednak na pierwszym miejscu:) Dzięki koledzy za poradę.Może się przydać. ps.na moje szczęście (lub nie) mechanik żle zdiagnozował.Brzęczy osłona na tylnym tłumikiem:) Następnym razem udam się do wiolonczelistki:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ŚwiniakCT Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Powoli pomyśl nad tym, fajny upgrade ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirubaII Posted October 14, 2013 Author Share Posted October 14, 2013 Chodzi o wiolonczelistkę Trochę zacząłem myśleć,ponieważ wszystkie prawie osłony zdjęte z kolektora.Samych osłon w dobrym stanie raczej nie kupię,więc może pomoże wymiana całości,a na jaki jeszcze nie wiem.Od Legaski (do '93-'94?) musi być chyba razem z katem,żeby nie robić przeróbek.Sonda chyba może zostać od mojej.Muszę trochę ogarnąć temat i dopiero.Na Forum coś można znależć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 W wątku o bulgotaniu znajdziesz wszystko o co pytasz ale nie znając tematu już dobrze myślisz a to...dużo-tak najlepiej kolektor z katem- sonda zostaje Twoja P.S. Samych osłon raczej nie kupisz Pozdro i cokolwiek zrobisz...Idź w stronę bulgotu to jedyna słuszna droga Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirubaII Posted October 14, 2013 Author Share Posted October 14, 2013 Amen! Niech bulgot będzie z Tobą Pozdro i dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts