Jump to content

Sprężyny Prodrive z GD do GC PODEJDĄ?

pawlaswrc

Recommended Posts

Znów takie szybkie pytanie:

Przyrezerwowałem sprężyny, które sprzedaje zoowty ale muszę się upewnić czy sprężyny obniżające Prodrive z Imprezy GD będą pasowały do GC?

Podejrzewam, że o ile z samym pasowaniem nie powinno być problemu, to zastanawiam się, czy rzeczywiście obniżą lżejszą Imprezę GC.

Chodzi o springi z tego tematu:

http://www.forum.sub...rzedaz-garazu/#

Dajcie jakąś podpowiedź, bo nie chcę w razie czego blokować sprzedaży.

Nikt nic nie podpowie :( ?

Edited by pawlaswrc

nie pasują, GD jest cięzszy od GC8 i te sprezyny będą po prostu za twarde do Twojej budy. Wg mnie wysokość tez jest inna. Kup sprezyny sti do GC8, sa nadal dostepne dedykowane w 3 roznych twardosciach na przod i tyl.

nie pasują, GD jest cięzszy od GC8 i te sprezyny będą po prostu za twarde do Twojej budy. Wg mnie wysokość tez jest inna. Kup sprezyny sti do GC8, sa nadal dostepne dedykowane w 3 roznych twardosciach na przod i tyl.

Tak też sądziłem. Na logikę powinny się okazać za twarde i za wysokie. Kombinuję coś dla brata, bo kupił pierwszą Imprezkę i chce, żeby to jakoś wyglądało i jeździło (również tanio ;) )

Problem polega na tym, że potrzebujemy właściwie tylko przód obniżyć, bo tył lekko siadł po wrzuceniu LPG. Mam tak u siebie w Colinie (2.0 N/A) zrobione i fajnie wszystko gra- przód już trochę zjeżdżone sprężyny Eibach i nowe KYB, a tył KYB Excel G i sprężyna z GT. Autko ładnie się wyrównało, nie straciło specjalnie na komforcie i jeździ normalnie, no... może łatwiej dupką rzuca, bo miększa i (jeszcze) bez staba :biglol: