kaer Posted October 10, 2013 Share Posted October 10, 2013 Jakiś czas temu zrobiłem remap na 265KM mojego serwyjnego WRX'a 2003r, po 2miesiącach seryjne sprzęgło powiedziało papa, ponieważ już przed remapem nie było w najlepszej kondycji. Teraz nosze się z zamiarem wymiany i tu pojawia się pytanie co wybrać, mam dwie opcje: OEM'owe sprzęgło exedy z lekkim kołem zamachowym, lub exedy STAGE 1 bez wymiany koła, co polecacie mając na uwadze że moc została lekko podniesiona? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted October 10, 2013 Share Posted October 10, 2013 Załóż serię,jest wystarczająca i sporo wytrzymuje.W temacie lekkiego koła są różne opinie,bardzo podzielone,jeśli auto służy do codziennej jazdy i sporadycznego upalanka,nie pchałbym się w toto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antikos Posted October 10, 2013 Share Posted October 10, 2013 ściągnij stare wyślij do regeneracji, z doświadczenia powiem że okładziny są trwalsze niż oryginalne, a mam teraz exedy z lekkim kołem zamachowym też już po regeneracji, czasami warto kupić używkę i zregenerować samemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebachon Posted October 10, 2013 Share Posted October 10, 2013 Ja mam organiczne sprzeglo po regeneracji u Radzikowskiego i przejechalem już na nim ok 60 tys. Nadal w bardzo dobrym stanie. Na zimno jest tylko dosyć twarde i trzeba uważnie puszczać żeby nie szrpnelo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hati Posted October 10, 2013 Share Posted October 10, 2013 po regeneracji Regenerowales samą tarczę i składałeś ze starym dociskiem i łożyskiem oporowym, czy dałeś nowy docisk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebachon Posted October 10, 2013 Share Posted October 10, 2013 po regeneracji Regenerowales samą tarczę i składałeś ze starym dociskiem i łożyskiem oporowym, czy dałeś nowy docisk? Nie wiem, bo robił to poprzedni właściciel, ale ponieważ było to po przebiegu 50 tys sadze ze tylko tarcza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antikos Posted October 10, 2013 Share Posted October 10, 2013 po regeneracji Regenerowales samą tarczę i składałeś ze starym dociskiem i łożyskiem oporowym, czy dałeś nowy docisk? regenerujesz całość, stary docisk i łożyska to proszenie się o kłopoty, bez sensu, jak już to nowe lub też zregenerować u tego samego gościa to robią Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted October 10, 2013 Share Posted October 10, 2013 Jakiś czas temu zrobiłem remap na 265KM mojego serwyjnego WRX'a 2003r, po 2miesiącach seryjne sprzęgło powiedziało papa, ponieważ już przed remapem nie było w najlepszej kondycji. Teraz nosze się z zamiarem wymiany i tu pojawia się pytanie co wybrać, mam dwie opcje: OEM'owe sprzęgło exedy z lekkim kołem zamachowym, lub exedy STAGE 1 bez wymiany koła, co polecacie mając na uwadze że moc została lekko podniesiona? Jakiś czas temu zrobiłem remap na 265KM mojego serwyjnego WRX'a 2003r, po 2miesiącach seryjne sprzęgło powiedziało papa, ponieważ już przed remapem nie było w najlepszej kondycji. Teraz nosze się z zamiarem wymiany i tu pojawia się pytanie co wybrać, mam dwie opcje: OEM'owe sprzęgło exedy z lekkim kołem zamachowym, lub exedy STAGE 1 bez wymiany koła, co polecacie mając na uwadze że moc została lekko podniesiona? Tylko OEM SUBARU , zadne exedy , zadne stage 1 , przynajmniej do tej mocy , jak mocno upalasz kupujesz docisk Nkowy również OEM SUBARU i seryjna organiczna tarcza rwniez OEM . Koniec tematu ! exedy mimo ze jest producentem dla subaru , to w oryginale jest co innego i działa gorzej jak OEM ,.czeste drgania przy ruszaniu , mały skok i tym podobne historie . a roznice rzedu 100-200 zł 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaer Posted October 11, 2013 Author Share Posted October 11, 2013 Dzięki za odpowiedzi. Zacząłem mocno rozważać regeneracje obecnego sprzęgła, szkoda tylko że auto będzie na tydzień wyłączone z jazdy. Czyli co konkretnie musiałbym wysłać do Radzikowskiego? Tarcza + docisk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts