badyl Posted October 7, 2013 Share Posted October 7, 2013 (edited) Pytanie mam, czy w blobeye były ori xenony?? bo te swiatła nie świeca za ostro. W poprzednim miałem więc mysle co tu wymodzić. HIDy ?? doczytałem, chyba nie miały. Edited October 7, 2013 by badyl Link to comment Share on other sites More sharing options...
OWOC Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 US-spec miały a EU-spec nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
ŚwiniakCT Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 Hidów nie zakładaj , ja płaciłem 100 + przegląd + oderanie dowodu 300km od domu Link to comment Share on other sites More sharing options...
KALI Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 (edited) Napisz do @@JunioreX, On przerabiał w jakiejś firmie na xenon. Wrzucili mu sczewke chyba z tuarega, do tego pomalowali środki lamp na czarno i wyszło naprawdę mega profi, świeci super i żadncyh problemów z policją czy przeglądami. Koszt ok 700 zł za wszystko jak dobrze pamietam. Edited October 8, 2013 by KALI Link to comment Share on other sites More sharing options...
badyl Posted October 8, 2013 Author Share Posted October 8, 2013 Przerabianie jakos do mnie nie przemawia choc widzialem pare lamp z zamontowanymi soczewkami. Dlatego chcialem wiedziec czy jest jakis oryginal. Dzieki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herostrates Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 Aby było full prof trzeba byłoby kupić lampy US spec z oznaczeniami pod ksenon i w nich zamontować soczewkę ksenon, brak jednak będzie spryskiwaczy i samopoziomowania, zatem policja będzie się czepiać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
badyl Posted October 9, 2013 Author Share Posted October 9, 2013 (edited) Sprawa spryskiwaczy to nie problem, gorzej z samopoziomowaniem, choc czujnik poziomowania posiadam od accorda type-ra. kupić lampy US spec z oznaczeniami pod ksenon i w nich zamontować soczewkę ksenon czegos nie rozumiem, to po co kupowac lampy xenon aby wkładac soczewke?? Edited October 9, 2013 by badyl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herostrates Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 bo to w sumie najlepsze rozwiązanie pod kątem świecenia oczywiście można zostać przy istniejącym rozwiązaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wit411 Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 Czy ktoś rozwiązywał problem słabych świateł w bugu? Sugerowano mi żebym pochromował wkłady odblaskowe w lampach. Jakieś doświadczenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tranquilizer Posted October 10, 2013 Share Posted October 10, 2013 Możesz pomyśleć nad zmianą na Morety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
badyl Posted October 12, 2013 Author Share Posted October 12, 2013 Czy ktoś rozwiązywał problem słabych świateł w bugu? Sugerowano mi żebym pochromował wkłady odblaskowe w lampach. Jakieś doświadczenia? Generalnie czym reflektor niżej tym gorsze widoczność, w civicu 4g to juz zupełnie nic nie było widac ale tam feflektor był niżej kolana. dzis jechałem w nocy po uprzednim ustawieniu swiatel i powiem że nie było tak źle, więc albo sie przyzwyczaiłem albo po ustawieniu jest widoczność dużo lepsza. zmienie jeszcze żarówki na osram+ cos tam, kolega ma takie a swiecą na biało jak xenon. Jak zmienie to napisze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KALI Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 Tutaj masz info o tej przeróbce: http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/53078-moje-t3zy-5iatki-d/page__st__25#entry1807668 Widuje się z Juniorem prawie codziennie, więc i auto znam bardzo dobrze i szczerze przyznaje, że wygląda i działa to bardzo profi. Gdyby u mnie w hawku nie było ori xenonu na pewno bym się zdecydował na taki sam zabieg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
badyl Posted October 15, 2013 Author Share Posted October 15, 2013 Tutaj masz info o tej przeróbce: http://www.forum.sub...25#entry1807668 Widuje się z Juniorem prawie codziennie, więc i auto znam bardzo dobrze i szczerze przyznaje, że wygląda i działa to bardzo profi. Gdyby u mnie w hawku nie było ori xenonu na pewno bym się zdecydował na taki sam zabieg. Dzieki, rzeczywiście wygląda spoko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts