Jump to content

xenony

badyl

Recommended Posts

Pytanie mam, czy w blobeye były ori xenony?? bo te swiatła nie świeca za ostro.

W poprzednim miałem więc mysle co tu wymodzić.

HIDy ??

doczytałem, chyba nie miały.

Edited by badyl

Napisz do @@JunioreX,

On przerabiał w jakiejś firmie na xenon. Wrzucili mu sczewke chyba z tuarega, do tego pomalowali środki lamp na czarno i wyszło naprawdę mega profi, świeci super i żadncyh problemów z policją czy przeglądami. Koszt ok 700 zł za wszystko jak dobrze pamietam.

Edited by KALI

Przerabianie jakos do mnie nie przemawia choc widzialem pare lamp z zamontowanymi soczewkami. Dlatego chcialem wiedziec czy jest jakis oryginal.

Dzieki.

Aby było full prof trzeba byłoby kupić lampy US spec z oznaczeniami pod ksenon i w nich zamontować soczewkę ksenon, brak jednak będzie spryskiwaczy i samopoziomowania, zatem policja będzie się czepiać.

Sprawa spryskiwaczy to nie problem, gorzej z samopoziomowaniem, choc czujnik poziomowania posiadam od accorda type-ra.

kupić lampy US spec z oznaczeniami pod ksenon i w nich zamontować soczewkę ksenon

czegos nie rozumiem, to po co kupowac lampy xenon aby wkładac soczewke??

Edited by badyl

Czy ktoś rozwiązywał problem słabych świateł w bugu? Sugerowano mi żebym pochromował wkłady odblaskowe w lampach. Jakieś doświadczenia?

Generalnie czym reflektor niżej tym gorsze widoczność, w civicu 4g to juz zupełnie nic nie było widac ale tam feflektor był niżej kolana.

dzis jechałem w nocy po uprzednim ustawieniu swiatel i powiem że nie było tak źle, więc albo sie przyzwyczaiłem albo po ustawieniu jest widoczność dużo lepsza.

zmienie jeszcze żarówki na osram+ cos tam, kolega ma takie a swiecą na biało jak xenon. Jak zmienie to napisze.

Tutaj masz info o tej przeróbce: http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/53078-moje-t3zy-5iatki-d/page__st__25#entry1807668

Widuje się z Juniorem prawie codziennie, więc i auto znam bardzo dobrze i szczerze przyznaje, że wygląda i działa to bardzo profi. Gdyby u mnie w hawku nie było ori xenonu na pewno bym się zdecydował na taki sam zabieg.

Tutaj masz info o tej przeróbce: http://www.forum.sub...25#entry1807668

Widuje się z Juniorem prawie codziennie, więc i auto znam bardzo dobrze i szczerze przyznaje, że wygląda i działa to bardzo profi. Gdyby u mnie w hawku nie było ori xenonu na pewno bym się zdecydował na taki sam zabieg.

Dzieki, rzeczywiście wygląda spoko.