wolek1993 Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Moja pompa w GT MY97 kończy swój żywot. Leje olejem, mam zamiar ją wymienić i tu pojawia się pytanie, czy jest sens pakować pompę od STI z New Age'a? Mam w planach (jak będzie zastrzyk gotówki) wymienić maglownice na STI. Czy przełożenie do GTka pompy z STI jest bardzo trudne i zalatuje druciarstwem, czy to raczej niewielka przeróbka i wszystko gra? A jeżeli w miarę da się przerobić to jest sens? Zwykła GTkowska poradzi sobie z krótszym maglem bez problemów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gryka Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Podbijam temat, ktoś to robił. Mam krótką przekładnie z New Age w TypeR, czy podejdzie też pompa z STI bez rzeżby u mnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuS Posted December 29, 2014 Share Posted December 29, 2014 Podbijam. Czy ktoś fizycznie to już testował? Link to comment Share on other sites More sharing options...
l3wy Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 tez jestem ciekawy, czekamy na odpowiedz...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 można, ale różni się zarówno sama pompa (w GTku jest zintegrowana ze zbiorniczkiem a w new age STI osobno, albo odwrotnie) jak i poprowadzenie rurek. kiedyś widziałem fotki, jak to było zrobione u kogoś w GTku, ale mój mechanik - mimo że zakupiłem cały zestaw pompy z STI z rurkami do przekładni (która nota bene też jest STI właśnie) się nie podjął :-( aha, pompa (a przynajmniej zbiorniczek z płynem) była wsadzona w miejsce ABS-u, więc może jeśli ktoś nie ma, to można porzeźbić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuS Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Dzięki za fotki. Ja zakupiłem pompę z STI 05 i będę działał w temacie. Ale to dopero pod koniec lutego jak dozbieram wszystko do przeróbki innych części auta. Ale nadal zastanawia mnie to czy pompa z STI New Age ma lepszą wydajność niż ta z wrx`a czy z GT`ka z budy GC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Po pierwsze bedzie nowsza, po drugie obsługuje krótszą przekładnię, a kierownica chodzi tak samo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
l3wy Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 marius pokaz fotki i powiec jak poszlo.pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts