artykuł Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 hej, orientuje się może ktoś czy przy przełączeniu skrzyni biegów w funkcję sport biegi powinny się same zmieniać, czy konieczne jest zmienianie biegów z kierownicy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kociou Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Mam wprawdzie h6 (głównie dlatego że kupiłaś auto na które się czaiłem ) ale zdaje się że podobną skrzynię... (choć nie mam łopatek) jeśli wrzucisz "sport" i ręcznie zmienisz bieg to "w górę" 1-2-3 biegi się nie przełączają same natomiast w dół 3-2-1 przełączają się same natomiast jeśli tylko przesuniesz dźwignię na "sport" ale nie zmienisz biegu ręcznie skrzynia nadal działa w rybie automatycznym i przerzuca w obie "strony" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubeusz Posted October 5, 2013 Share Posted October 5, 2013 jeśli wrzucisz "sport" i ręcznie zmienisz bieg to "w górę" 1-2-3 biegi się nie przełączają same bo nie kręciłeś do odcinki Link to comment Share on other sites More sharing options...
artykuł Posted October 5, 2013 Author Share Posted October 5, 2013 dzięki kociou , dziś to sprawdzę ale faktycznie może tak być bo ja po przełączeniu na sport nacisnęłam plus na kierownicy i niestety w pewnym momencie skończyły mi się obroty a byłam nadal na 1 . P.S. żałuj, że nie kupiłeś, warto było bo nie kręciłeś do odcinki ja kręciłam ale odcinki nie było Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted October 5, 2013 Share Posted October 5, 2013 Czyli nie krecilas Link to comment Share on other sites More sharing options...
artykuł Posted October 5, 2013 Author Share Posted October 5, 2013 Sprawdziłam , faktycznie sam przerzuca biegi po wrzuceniu na SPORT, jeśli się nie dotknie przycisków na kierownicy ( szkoda tylko, że pali wtedy 10 l więcej ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kociou Posted October 5, 2013 Share Posted October 5, 2013 (edited) P.S. żałuj, że nie kupiłeś, warto było Eeee.. co to to nie - H6 rządzi szkoda tylko, że pali wtedy 10 l więcej Na pewno aż tyle, może po prostu w trybie "sport" szybciej jeździsz...? U mnie w mieście pali rzeczywiście ciut więcej (w tym trybie auto lepiej reaguje na gaz i zmienia biegi przy wyższych obrotach) jednak w trasie wręcz przeciwnie - wydaje mi się że pali nieznacznie mniej bądź tyle samo Edited October 5, 2013 by kociou Link to comment Share on other sites More sharing options...
artykuł Posted October 5, 2013 Author Share Posted October 5, 2013 Eeee.. co to to nie - H6 rządzi wrzuć zdjęcie tej H6 Na pewno aż tyle, może po prostu w trybie "sport" szybciej jeździsz...? U mnie w mieście pali rzeczywiście ciut więcej (w tym trybie auto lepiej reaguje na gaz i zmienia biegi przy wyższych obrotach) jednak w trasie wręcz przeciwnie - wydaje mi się że pali nieznacznie mniej bądź tyle samo no mi generalnie w mieście pali około 15-16l benzyny a na SPORCIE pali ponad 20l , ale faktycznie może jest to trochę spowodowane mocniejszym naciskaniem na pedał gazu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kociou Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 (edited) A proszę... W sumie to jedyna fota jaką mam Edited October 6, 2013 by kociou Link to comment Share on other sites More sharing options...
artykuł Posted October 6, 2013 Author Share Posted October 6, 2013 w sumie wizualnie bardzo podobne ale mój ma szpere Link to comment Share on other sites More sharing options...
kociou Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Przeniesienie napędu mamy podobne - więc zakładam że h6 także Link to comment Share on other sites More sharing options...
artykuł Posted October 7, 2013 Author Share Posted October 7, 2013 Przeniesienie napędu mamy podobne - więc zakładam że h6 także wydaje mi się, że H6 nie ma szpery , ale mogę się mylić , zawsze możemy to sprawdzić zimą Link to comment Share on other sites More sharing options...
kociou Posted October 7, 2013 Share Posted October 7, 2013 (edited) Wystarczy na podnośniku poza tym i (amerykański - bo taki posiadam ) H6 i XT mają: VTD (Variable Torque Distribution) 45/55 front/rear power split with Limited Slip rear axle. (http://www.cars101.com/subaru/outback/outback2005.html) Edited October 7, 2013 by kociou Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts