Krzysztof Marszałek Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Witam, wątek już był wielokrotnie ale nie znalazłem żadnych przydatnych informacji. Mianowicie padł mi silnik i szukam jakiejś pomocy. Na allegro silniki z niwiadomego źródła i z przebiegiem na tzw oko chodzą po 14 000 PLN to zgroza bo jutro znowu może mi strzelić wał korbowy. To dla mnie tragedia koszt naprawy w ASO to granda. Znacie może jakieś miejsca gdzie maja tego typu silniki? Albo godny polecenia warsztat który mi pomoże? Mam budżet ok 15 000 i chciałbym jeszcze troche polatać moim subarakiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 @@Krzysztof Marszałek współczuję awarii. Jesteśmy na forum SIP-u,czyli oficjalnego importera Subaru w Polsce,tutaj możemy polecić tylko ASO. Ale kto szuka ten znajdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
subleo Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Zobacz tutaj oraz tutaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kugi Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Czy naprawdę nie można ogłosić akcji naprawczej i wymienić tej jednej wadliwej panewki na wale, która się łuszczy powoduje wibracje wału, a w ostateczności jego destrukcję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henryk82 Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 można by , ale żeby ogłosili to użytkownicy którym ta panewka padła i itd muszą złożyć pozew zbiorowy o odszkodowanie i wtedy może producent by liczył się z użytkownikami Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaszyn Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 tylko czy da się to poprawić bez wymiany silnika, ja już kilka razy pytałem o to bo zrobiłbym to nawet na własny koszt ale odpowiedzi ze strony SIP brak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Mam budżet ok 15 000 i chciałbym jeszcze troche polatać moim subarakiem. to prosze sie zgłosic do serwisu....22-8460049..p. Romanski Link to comment Share on other sites More sharing options...
koron Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 Witam Pana, Znam miejsce gdzie można zakupić nowióteńkie silniczki EE20 z kompletnym osprzetem. Po szczegółowe informacje zapraszam na PW. Pozdrawiam, koron Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwiatek6178 Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 witaj koron.napisz co gdzie i jak na pw Link to comment Share on other sites More sharing options...
pcywicki Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 tylko czy da się to poprawić bez wymiany silnika, ja już kilka razy pytałem o to bo zrobiłbym to nawet na własny koszt ale odpowiedzi ze strony SIP brak to byłoby dobre rozwiązanie., sam bym skorzystał., choć na razie 98 tys. bez wybuchu silnika pozdrawiam Piotr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts