Jump to content

diesel

Krzysztof Marszałek

Recommended Posts

Witam, wątek już był wielokrotnie ale nie znalazłem żadnych przydatnych informacji. Mianowicie padł mi silnik i szukam jakiejś pomocy.

Na allegro silniki z niwiadomego źródła i z przebiegiem na tzw oko chodzą po 14 000 PLN to zgroza bo jutro znowu może mi strzelić wał korbowy. To dla mnie tragedia koszt naprawy w ASO to granda. Znacie może jakieś miejsca gdzie maja tego typu silniki? Albo godny polecenia warsztat który mi pomoże? Mam budżet ok 15 000 i chciałbym jeszcze troche polatać moim subarakiem.

Czy naprawdę nie można ogłosić akcji naprawczej i wymienić tej jednej wadliwej panewki na wale, która się łuszczy powoduje wibracje wału, a w ostateczności jego destrukcję :question:

można by , ale żeby ogłosili to użytkownicy którym ta panewka padła i itd muszą złożyć pozew zbiorowy o odszkodowanie i wtedy może producent by liczył się z użytkownikami

• 5 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

tylko czy da się to poprawić bez wymiany silnika, ja już kilka razy pytałem o to bo zrobiłbym to nawet na własny koszt ale odpowiedzi ze strony SIP brak

to byłoby dobre rozwiązanie., sam bym skorzystał., choć na razie 98 tys. bez wybuchu silnika :)

pozdrawiam

Piotr