rpa224 Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Witam, potrzebuje pomocy. zmieniam alternator - mianowicie wstawilem alternator od tribeci 130A, lecz jest problem sa inne kostki w starym jest 4 piny w nowym tylko 3 mam fotki i opisy, tylko czy ktos moze mi podpowiedziec jak ktory pin czemu odpowiada ? oczywiscie 2 piny sa w jednym i w drogim takie same wiec nie ma problemu, problem jest natomiast z tym computerem lub zaplonem , czy to bedzie jako to samo ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cianbo Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Wydaje mi się, że potrzebujesz tylko S czyli wzbudzenie i L do kontrolki. C to pewnie jest wyjście sygnału do ECU w celu monitorowania napięcia ładowania albo impulsy na obrotomierz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpa224 Posted October 2, 2013 Author Share Posted October 2, 2013 no ok ale co z ignition w kostce starej jak mialem ? to jakis zaplon czy cos ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cianbo Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Stare alternatory miały plus po stacyjce. W nowszych tego nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpa224 Posted October 4, 2013 Author Share Posted October 4, 2013 (edited) takie cos dodatkowe no to fajnie zaraz chyba pojde podlacze, bo potrzebowalem wiecej Amperkow bo mam troche mediow w autku i zelowke teraz wstawilismy optime 75ah Działa wszystko, ładowanie jest, Alternator 130A i Optima 75ah sie laduje bez problemów Uchwyty pasują, troszke kabel + jest za ktotki i oczko za małe ale i tam była zmiana więc wszystko ok Edited October 4, 2013 by rpa224 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts