Jump to content

H6 dwa pytania: 1) bagnet oleju 2) klimatyzacja

RoadRunner

Recommended Posts

Cześć,

Obie sprawy dot. Outbacka H6, rocznik 2008.

1) Czy w H6 bagnet oleju jest tak samo nieczytelny jak miałem w Forku 2.0 turbo ?

Tzn. na ciepłym silniku trudno było cokolwiek odczytać bo zazwyczaj cały był w oleju.

2) Klima. W Forku żyła własnym życiem a jak w jest Outbacku ?

Cześć,

Obie sprawy dot. Outbacka H6, rocznik 2008.

1) Czy w H6 bagnet oleju jest tak samo nieczytelny jak miałem w Forku 2.0 turbo ?

Tzn. na ciepłym silniku trudno było cokolwiek odczytać bo zazwyczaj cały był w oleju.

2) Klima. W Forku żyła własnym życiem a jak w jest Outbacku ?

1. Jest normalny jak w innych autach, oczywiscie za pierwszym razem wycieramy, za drugim sprawdzamy. W subaru jest długi bagnet, więc jedynie trzeba uważać jak się wyciaga, żeby nie pojechać po ściance i nie rozmazać.

2. Sama klima jest ok,gorzej ze sterowaniem, które zyje własnym zyciem. Jest to wina czujnika temp, który nie ma wymuszonego przepływu powietrza, także dośc wolno reaguje na zwmiany powietrzea. Trzeab się przyzwyczaić, że ustawienie temp jest oreinetacyjne :)

1. W subaru jest długi bagnet, więc jedynie trzeba uważać jak się wyciaga, żeby nie pojechać po ściance i nie rozmazać.

Długi? Ja odniosłem wrażenie, od kiedy zacząłem mieć doczynienia Outbackiem H6, że bagnet jest właśnie dość krótki, w porównaniu z innymi, z którymi się spotkałem wcześniej.

Tłumaczyłem sobie, że to dlatego, że silnik boxer jest 'płaski' w porównaniu do tradycyjnej konstrukcji.