jurek97 Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 Witam, niedawno kupilem to autko Subaru Legacy III kombi 2.0 benz 125KM 2000rok automat i na razie mam pare pytan: 1. Zauwarzylem, ze na zimnym silniku sie wlaczaja wietraki chlodnicy. 2. Jak sie auto sie rozpedza to czuje lekkie wibracje. Co to moze byc? Z gory dziekuje za ew. odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit87 Posted September 29, 2013 Share Posted September 29, 2013 u mnie w legacy II 2.0 tez występije podobny problem od czasu do czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedimy99 Posted September 29, 2013 Share Posted September 29, 2013 Zauwarzylem, ze na zimnym silniku sie wlaczaja wietraki chlodnicy. W subaru jak nawiew powietrza ustawiony jest na szybę to automatycznie załącza się sprężarka klimy a wraz z nią wentylatory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skgsk88 Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 Zauwarzylem, ze na zimnym silniku sie wlaczaja wietraki chlodnicy. W subaru jak nawiew powietrza ustawiony jest na szybę to automatycznie załącza się sprężarka klimy a wraz z nią wentylatory. Aż przetestuje bo też zauważyłem że na zimnym załączają się wentylatory, tylko nie skojarzyłem z ustawieniem nawiewu na szybę. Jaki to ma sens i co z tą sprężarką w zimie bo w innych autach przy niskiej temperaturze klima się nie załącza?. A co do wiatraku na ciepłym silniku to też mi się włącza, ale tylko na chwilę, ostudzi silnik o parę stopni i za chwile znowu chłodzi. Auto nic się nie grzeje, błędów też nie ma, nie wiem tylko czy to normalne. Chyba że ten wiatrak jest na tyle potężny że schładza w wodę w ~10 sekund. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts