aprzemek Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 (edited) Witajcie!Mam u siebie zamontowane duże skrzydło z rozpórkami Perrina. Taki setup przy wyższych prędkościach potrafi kuferek trochę docisnąć. Niestety widać negatywne ślady tego działania w postaci otarć na zderzaku i rancie klapy.Klapę polakierowałem, zderzak pozaprawiałem, jednak teraz zastanawiam się, jak to zabezpieczyć na przyszłość. Pierwszy trop - folia. Nawet sobie taką już kupiłem, tylko jak patrzę na te kształty to ciemno widzę dobre spasowanie tego przy moich zdolnościach manualnych.Macie jakieś źródło, gdzie można kupić taką folię dociętą, albo może ktoś wie, że z innego modelu się nadaje? Niestety na rynku sporo jest gotowców Do Passatów i Octavii, a do Subarek jakoś nie trafiłem. Edited September 28, 2013 by aprzemek Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted September 29, 2013 Share Posted September 29, 2013 jak nie wiesz sam jak to równo przykleić, to podjedź do warsztatu gdzie oklejają/przyciemniają szyby, to Ci ją ładnie przykleją Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corax Posted October 1, 2013 Share Posted October 1, 2013 Na portalu na a jest folia 3M schotchgard w sumie przeznaczona do aut ale ludzie na taki jednym forum o rowerach endurowych oklejają tym ramy i inne elementy żeby linki i kamole nie robiły dziur w lakierze więc nie może to być mega trudne. Folia ma 2 czy 3 wersje grubości, jest samoprzylepna i można kupić arkusze o iluś tam wymiarach. W sumie sam taką kupiłem do roweru ale jeszcze jej nie zakładałem jak ktoś inny robi to bez problemu to uważam że typowy człowiek też da radę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts