Jump to content

Zabezpieczenie zderzaka i rantu klapy bagażnika - folia?

aprzemek

Recommended Posts

Witajcie!Mam u siebie zamontowane duże skrzydło z rozpórkami Perrina. Taki setup przy wyższych prędkościach potrafi kuferek trochę docisnąć. Niestety widać negatywne ślady tego działania w postaci otarć na zderzaku i rancie klapy.Klapę polakierowałem, zderzak pozaprawiałem, jednak teraz zastanawiam się, jak to zabezpieczyć na przyszłość. Pierwszy trop - folia. Nawet sobie taką już kupiłem, tylko jak patrzę na te kształty to ciemno widzę dobre spasowanie tego przy moich zdolnościach manualnych.Macie jakieś źródło, gdzie można kupić taką folię dociętą, albo może ktoś wie, że z innego modelu się nadaje? Niestety na rynku sporo jest gotowców Do Passatów i Octavii, a do Subarek jakoś nie trafiłem.

Edited by aprzemek

Na portalu na a jest folia 3M schotchgard w sumie przeznaczona do aut ale ludzie na taki jednym forum o rowerach endurowych oklejają tym ramy i inne elementy żeby linki i kamole nie robiły dziur w lakierze więc nie może to być mega trudne. Folia ma 2 czy 3 wersje grubości, jest samoprzylepna i można kupić arkusze o iluś tam wymiarach.

W sumie sam taką kupiłem do roweru ale jeszcze jej nie zakładałem jak ktoś inny robi to bez problemu to uważam że typowy człowiek też da radę :)