adamusmax Posted June 14, 2006 Share Posted June 14, 2006 szperalem troche po forum, ale nie znalazlem zadowalajacej mnie odpowiedzi drogie kolezanki i drodzy koledzy, podzielcie sie informacja jaki indeks predkosci powinny miec opony letnie do GieTeka czy wystarczy V czy MUSI byc W? pozdro Adam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted June 14, 2006 Share Posted June 14, 2006 V wystarczy, ale im wyzej tym lepsza opona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamusmax Posted June 14, 2006 Author Share Posted June 14, 2006 V wystarczy, ale im wyzej tym lepsza opona. jezdze po Wawie a wiadomo jakie nasze drogi sa, nie raz tez zdazylo mi sie zlapac gwozdzia. A niestety opony w indeksie W sa niereperowalne, czyli zlapiesz gwozdzika i opona do wymiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted June 14, 2006 Share Posted June 14, 2006 Pierwszy raz slysze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamusmax Posted June 14, 2006 Author Share Posted June 14, 2006 no wlasnie, opony do indeksu V sa naprawialne a np ja mam opony 205/55/ZR16 91W i nie mozna ich naprawiac. nie przy indeksie W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted June 14, 2006 Share Posted June 14, 2006 To znaczy inaczej - opona naprawiana traci automatycznie swój indeks. Dobrzyy gumiarze nie chca ich naprawiać.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamusmax Posted June 15, 2006 Author Share Posted June 15, 2006 To znaczy inaczej - opona naprawiana traci automatycznie swój indeks. Dobrzyy gumiarze nie chca ich naprawiać.... no wlasnie i moj gumiarz mi powiedzial, ze takich sie nie naprawia (z oznaczeniem ZR i indeksem W) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted June 15, 2006 Share Posted June 15, 2006 Bo jak Cie stac na szybkie auto do dobre opony, to piwinienes taka opone kupic nowa a nie naprawiac :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamusmax Posted June 15, 2006 Author Share Posted June 15, 2006 chodzi mi o sytuacje losowe, w poprzednim aucie w ciagu jednego tygodnia zlapalem 4 gwozdzie, po prostu koles nie daleko moich rodzicow zapragnal sobie wyrzucac gwozdzie na droge przed swoim domem, zeby mu auta nie jezdzily chyba (gwozdzie takie do mocowania dachowki bitumicznej - gwozdzik z podkladka, pieknie staje na asfalcie ostrzem do gory ) i opone polatalem i juz. i pytanie jest czy nawet najwiekszy kawior by sie nie wkurzyl muszac zmianiac komplet opon w aucie co tydzien. sutuacja czysto losowa i wyjatkowo pechowa, ale mi sie zdarzyla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.