Jump to content

jakie opony do GT - indeks ?

adamusmax

Recommended Posts

szperalem troche po forum, ale nie znalazlem zadowalajacej mnie odpowiedzi

drogie kolezanki i drodzy koledzy, podzielcie sie informacja jaki indeks predkosci powinny miec opony letnie do GieTeka czy wystarczy V czy MUSI byc W?

pozdro

Adam

V wystarczy, ale im wyzej tym lepsza opona.

jezdze po Wawie a wiadomo jakie nasze drogi sa, nie raz tez zdazylo mi sie zlapac gwozdzia. A niestety opony w indeksie W sa niereperowalne, czyli zlapiesz gwozdzika i opona do wymiany.

To znaczy inaczej - opona naprawiana traci automatycznie swój indeks. Dobrzyy gumiarze nie chca ich naprawiać....

no wlasnie i moj gumiarz mi powiedzial, ze takich sie nie naprawia (z oznaczeniem ZR i indeksem W)

chodzi mi o sytuacje losowe, w poprzednim aucie w ciagu jednego tygodnia zlapalem 4 gwozdzie, po prostu koles nie daleko moich rodzicow zapragnal sobie wyrzucac gwozdzie na droge przed swoim domem, zeby mu auta nie jezdzily chyba (gwozdzie takie do mocowania dachowki bitumicznej - gwozdzik z podkladka, pieknie staje na asfalcie ostrzem do gory :evil: ) i opone polatalem i juz. i pytanie jest czy nawet najwiekszy kawior by sie nie wkurzyl muszac zmianiac komplet opon w aucie co tydzien. sutuacja czysto losowa i wyjatkowo pechowa, ale mi sie zdarzyla

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...