Jump to content

Błędy 21 i 24- Proszę o Pomoc!


bobek_pc
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich, pojawił mi się pewien problem, mianowicie- autko było spawdzane u elektryka, czujniki są OK - według jego "badań". Autko nie odpala i od razu po przekręceniu kluczyka włącza się wiatrak chłodnicy . Poziom płynu jak i odma są ok. Nie wiem co jest grane. Silnik fabrycznie był 2.0 teraz 2.2 - komputer pozostał od 2.0. Proszę o pilne udzielenie pomocy :D

Link to comment
Share on other sites

Poziom płynu jak i odma są ok
Autko nie odpala
Silnik fabrycznie był 2.0 teraz 2.2 - komputer pozostał od 2.0.
Proszę o pilne udzielenie pomocy :D

 

:(-_-:unsure:

 

jak chcesz teraz pomocy , aczkolwiek troche za pozno , to pojedz do kogos kto sie na tym zna , bo widze ze ani Ty , ani ten ktos , raczej nie dadza rady , i bedzie płacz albo bardzo drogo ......

Link to comment
Share on other sites

Przeszczep był, ale nie wiem kiedy. Bo go kupiłem takiego, ale wcześniej nie miałem nic takiego a jeżdżę 4 lata prawie. A kiedyś mi się tak samo zrobiło ale postała 2 tygodnie i przeszło Imprezce. Teraz rozkładam ręce :(

Link to comment
Share on other sites

Przeszczep był, ale nie wiem kiedy. Bo go kupiłem takiego, ale wcześniej nie miałem nic takiego a jeżdżę 4 lata prawie. A kiedyś mi się tak samo zrobiło ale postała 2 tygodnie i przeszło Imprezce. Teraz rozkładam ręce :(

 

No dobra , ale przynajmniej sprawdź czemu nie pali ? paliwo dostaje ? jest iskra ? to są podstawowe informacje w antykach.

Link to comment
Share on other sites

Trochę źle to napisałem, odpala tylko czasami gaśnie od razu, a nie kiedy nacisnę gaz i gaśnie. Dzisiaj wyjąłem akumulator na kilka godziny i podpiąłem do ładowania. Potem jak zamontowałem odpalił i pracował normalnie. Jak ręką mu odjął, zobaczymy jak to będzie dam do mechanika.

Link to comment
Share on other sites

też mam błąd 21, ale auto normalnie odpala, jeździ, tylko nie wkręca się na obroty bo strzela i go zalewa... możliwe, że ECU głupieje i leje bo dostaje złe sygnały od CTSa? (coolant temp sensor)

 

ECU resetowałem, czasem wystąpi z błędem 24...

 

gdzie ten czujnik dostać w Wawie na szybko? może ma ktoś używkę? 3pinowy do wrx jdm 94 był? bo ciężko się do niego dostać...

 

w hipolu i intercarsie nie ma...

 

mam nadzieje, że to tylko czujnik... :(

 

dzięki

pozdr

 

?

Edited by j00m3r
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...