Jump to content

Recommended Posts

Posted

Napisałem tak bo testowałem wiele aut podobnych roczników co moje subaru (różnej jakości) zawsze próbowałem być bez strony nie dzielić wszystkiego subaru nie subaru.

I zawsze wychodziło, tylko subaru...

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Czas chyba na wątek na ten temat, pierwsze spekulacje, plotki, (lipne zazwyczaj) informacje "z pierwszej ręki" i (równie lipne) zdjęcia (photoshopy).

Na dzień dzisiejszy wiadomo tyle:

"Release Date in Japan - June 2007

4 Door Sedan Model (STi will be this version)

5 Door Hatchback (no STi)

Engine will be 2.0 liters in Japan with a horsepower increase from 280 to 300. The torque will increase from 43kg to 45. 6 speed CVT transmission. Price 3.5 million yen.

Dimension of the sedan:

4480mm long

1760mm wide

1450mm high"

Jezdem pod wrażeniem znajomości języka ale dla mamusi przełóż to na chorwacki. bede dzwięczna.

mamusia

Posted
Czas chyba na wątek na ten temat, pierwsze spekulacje, plotki, (lipne zazwyczaj) informacje "z pierwszej ręki" i (równie lipne) zdjęcia (photoshopy).

Na dzień dzisiejszy wiadomo tyle:

"Release Date in Japan - June 2007

4 Door Sedan Model (STi will be this version)

5 Door Hatchback (no STi)

Engine will be 2.0 liters in Japan with a horsepower increase from 280 to 300. The torque will increase from 43kg to 45. 6 speed CVT transmission. Price 3.5 million yen.

Dimension of the sedan:

4480mm long

1760mm wide

1450mm high"

Jezdem pod wrażeniem znajomości języka ale dla mamusi przełóż to na chorwacki. bede dzwięczna.

mamusia

Posted

W supermarkecie za rogiem w dowolnym japońskim miasteczku będzie można to cudo kupić w czerwcu 2007, sedan z 4 drzwiami i hatchback z jednym dodatokowym, moment obrotowy wzrośnie, włożą jakąś dziwaczną skrzynię biegów, co to niby ma 6 przełożeń, ale tak naprawdę, jeśli ona jest CVT, to z definicji nie ma żadnego przełożenia. Czyli, gdyby nie ta krzynia, to wszystko byłoby po staremu, ale też i wszystko byłoby po nowemu. Howgh.

No i jeszcze wymiary: 90-60-90. Czyli klasycznie.

Posted
Błąd - pierwszą osobówką 4x4 był Jensen FF ( 1966 r.)

Ale ich wyprodukowano raptem kolo 300 sztuk, byly robione recznie i raczej trudno nazwac to:

Obrazek

zwyklym samochodem osobowym? ;) Ale dobra, niech Ci bedzie!

Junior, tylko się pogrążasz :wink: :mrgreen:

Posted

Może i trochę i przesadziłem z tą technologią bo są marki typu porsche, volvo, citronen (pierwsze modele) które mają(miały) swoją wizje pojazdu zwanego potocznie samochodem :)

Ale w Polsce oczywiście te marki albo są cholernie drogie lub mało popularne...

Dlaczego???

Dodam jeszcze, że subaru należy (jeszcze) do tych marek, aczkolwiek ostatnio idzie na ilość a nie jakość :| (takie moje odczucie).

Siory jak kogoś obraziłem no niechciałem :P

Posted
No i jeszcze wymiary: 90-60-90. Czyli klasycznie.

Twoja nie ma takich piersi, ma jednak zmysłowe oczy. :mrgreen:

Oprócz kocich oczu ma również kocie ruchy :D.

Posted
CVT, to z definicji nie ma żadnego przełożenia

Przełożenie ma. A raczej ich nieskończoną ilość.

Ja słowo "przełożenie" traktuję bardziej binarnie - na zasadzie wyklik-wklik (ale neologizm :mrgreen:). A jak nie klik, to nie ma przełożenia :P.

Posted
Przemeq, rozumiem Cię. A zapytam jeszcze czy pedał gazu też traktujesz binarnie ? :P

Teoretycznie - nie. Praktycznie - tak :mrgreen:.

Posted
Przełożenie ma. A raczej ich nieskończoną ilość.

To też trochę hasło reklamowe, one tam jednak chyba się płynnie nie zmianiają tylko małymi kroczkami.

Posted

Azrael, w Justy to jest tradycyjna CVT z dwoma takimi "stożkowymi kołami" połączonymi paskiem. W Audi Multitronic zamiast paska jest łańcuch. A rolki są w niektórych CVT Nissana.

Posted

troche z urody zbyt torowa/safaltowa a za mało szutrowa - nisko wieszona i przysadzista - jak tym z czarnego zjechać coby pejzaże pooglądać

• 3 weeks later...
Posted

bleh, hatchback straszny :? niewierze w to, hatchback impreza.. :| Subaru jest chyba zbyt konserwatywny jeśli chodzi o wygląd, i bardzo dobrze

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...