FILIP2010 Posted August 13, 2013 Share Posted August 13, 2013 Koledzy jak wyżej w temacie ,chcę wmontować przednie fotele z imprez na parę godzin czy powinienem odłączyć akumlator ,a może nie ma takiej potrzeby, tylko porozpinać kostki pod fotelami ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted August 13, 2013 Share Posted August 13, 2013 jeśli masz poduszki powietrzne w fotelach - odepnij akumulator, przed rozpinaniem kostek pod fotelami. tak dla bezpieczeństwa... niektórzy twierdzą, że nie ma takiej potrzeby, ale odpięcie aku za dużo nie szkodzi, więc co za problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel1404 Posted August 13, 2013 Share Posted August 13, 2013 Kolega tzd ma racje! Zdecydowanie odepnij akumulator,ponieważ może zapalić sie kontrolka od poduch! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferdek Posted August 13, 2013 Share Posted August 13, 2013 Jeśli nie włączy zapłonu nic się nie zaświeci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
respect Posted August 14, 2013 Share Posted August 14, 2013 @@ferdek, nie chodzi o kontrolke lecz poduszkę. NIby nie ma podtaw do odpału, ale lepiej odłączyć aku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferdek Posted August 14, 2013 Share Posted August 14, 2013 Odpinałem kilkanaście razy na włączonym aku ,fotele i poduszki i nigdy nic nie wybuchło ,bo nie ma takiego prawa. Żeby poduszka wybuchła musi dostać prąd do plusa i minusa ,a skąd ma go wziąć jeśli nie wyjdzie ze sterownika. Chyba ,że będzie burza i piorun pierdyknie w auto Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmo Posted August 14, 2013 Share Posted August 14, 2013 A jak stoję na poboczu, zgaszę auto, ale jeszcze w nim siedzę i nawet mam zapięte pasy, to jak coś we mnie przywali, to mi się poduchy odpalą ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferdek Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Przykra sprawa ,ale nie bardzo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmo Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 No to słabo, systemy bezpieczeństwa powinny działać niezależnie od tego, czy silnik działa, czy też nie. Przecież może się tak zdarzyć, że pasażerowie będą w aucie np. gotowi do drogi, ale silnik jeszcze nie został uruchomiony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts