Wojtasec Posted August 6, 2013 Share Posted August 6, 2013 witam Proszę Was o pomoc. A więc. Posiadam WRX-a z 2003 w wersji US. Po wymianie wydechu i takim tam innym auto po sprawdzeniu mocy legitymowało się mocą 278KM całkiem nieźle ale okazało się, że auto było już strojone w USA. I teraz po tych wszystkich "wymianach" pasowało by je przestroić i co się okazuje.... komputer jest zablokowany i nie da się z nim nic zrobić. Więc zapadła decyzja o jego wymianie. I moje pytanie brzmi czy muszę wymieniać wszystko (zestaw) tzn. immobilizer, stacyjkę i sam sterownik czy wystarczy sam sterownik? Komputer ma oznaczenie J 6. I czy muszę szukać kompa z takim samym oznaczeniem? Z góry dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted August 6, 2013 Share Posted August 6, 2013 Wystarczy samo ECU i programowanie immo ale Ty najprawdopodobniej nie masz immo w wersji US więc wszystko będzie działać od kopa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtasec Posted August 6, 2013 Author Share Posted August 6, 2013 Wystarczy samo ECU i programowanie immo ale Ty najprawdopodobniej nie masz immo w wersji US więc wszystko będzie działać od kopa a nie orientujesz się z jakim oznaczeniem powinien być komp, bo znalazłem kilka np V3, B3 itd a sprzedawcy podają często też różne roczniki. Bo rozumiem, że musi być z wersji WRX a nie STi Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted August 6, 2013 Share Posted August 6, 2013 nie patrz na oznaczenia , tylko na numer oem , lub wersje soft z STI nie podejdzie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
thorek Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 (edited) Wystarczy samo ECU i programowanie immo ale Ty najprawdopodobniej nie masz immo w wersji US więc wszystko będzie działać od kopa jak kompa będzie miał EU to będzie miał immo Edited August 7, 2013 by thorek Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 jak kompa będzie miał EU to będzie miał immo To jest oczywiscie naturalne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtasec Posted August 7, 2013 Author Share Posted August 7, 2013 jak kompa będzie miał EU to będzie miał immo To jest oczywiscie naturalne no właśnie czyli z tego wynika, że muszę szukać kompa US bo sprawdzałem przed chwilą odpalić auto z zapasowego kluczyka który sam dorobiłem (na wszelki wypadek) i się aż zdziwiłem bo odpalił bez problemu i właśnie sobie uświadomiłem, że nie ma immo. Ale znalezienie ECU-zestaw z immo i wymiana wszystkiego nie widzi mi się także będę szukał ECU US. A nie orientujecie się czy z rocznika np. 01-02 będzie to samo czy musi być 03-05 oczywiście US? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 jak kompa będzie miał EU to będzie miał immo To jest oczywiscie naturalne no właśnie czyli z tego wynika, że muszę szukać kompa US bo sprawdzałem przed chwilą odpalić auto z zapasowego kluczyka który sam dorobiłem (na wszelki wypadek) i się aż zdziwiłem bo odpalił bez problemu i właśnie sobie uświadomiłem, że nie ma immo. Ale znalezienie ECU-zestaw z immo i wymiana wszystkiego nie widzi mi się także będę szukał ECU US. A nie orientujecie się czy z rocznika np. 01-02 będzie to samo czy musi być 03-05 oczywiście US? mozesz kupic sam ECU z EU i bez problemów przeprogramowac immo Link to comment Share on other sites More sharing options...
grygo Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 przepraszam panie carficie, ale czy moglbym pan wlaczyc gg, bo cos chcialbym od pana kupic, przepraszam za off topa, ale to pilna sprawa pozniej prosze o wykasowanie tego posta Link to comment Share on other sites More sharing options...
thorek Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 jak kompa będzie miał EU to będzie miał immo To jest oczywiscie naturalne to trochę źle to napisałeś bo z twojej wypowiedzi zrozumiałem ze jak wsadzi byle jakiego kompa to nie będzie miał problemow z immo bo niema immo w aucie obecnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 przepraszam panie carficie, ale czy moglbym pan wlaczyc gg, bo cos chcialbym od pana kupic, przepraszam za off topa, ale to pilna sprawa pozniej prosze o wykasowanie tego posta sorki ale nie mam gg w w domu a nawet jak zainstaluje to nie znam numeru i hasła , jak cos pilnego to pisz na FB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts