Jabu Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 Szanowna Dyrekcjo, Czy macie Państwo możliwość poproszenia fabryki o wypis z księgi fabrycznej dla konkretnego pojazdu na podstawie numeru VIN. Mam problem z ustaleniem roku produkcji pojazdu sprowadzonego. Wydział komunikacji powiedział, że jedynym sposobem w tej sytuacji jest dokument producenta potwierdzający rok produkcji. Z góry dzięki za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 dkrz, nie wiem czy nie szybszą metodą będzie bezpośredni kontakt telefoniczny z działem technicznym SIP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xbike Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 Szanowna Dyrekcjo, Czy macie Państwo możliwość poproszenia fabryki o wypis z księgi fabrycznej dla konkretnego pojazdu na podstawie numeru VIN. Mam problem z ustaleniem roku produkcji pojazdu sprowadzonego. Wydział komunikacji powiedział, że jedynym sposobem w tej sytuacji jest dokument producenta potwierdzający rok produkcji. Z góry dzięki za odpowiedź. Jezeli jest to US Spec - to mogę to sprawdzić w ciągu 2 minut. Oczywiście poproszę pełen VIN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamusmax Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 ja tez mam sprowadzone i rok produkcji potwierdzony w ciagu 2 minut u Janka w czarodziejskim komputerku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xbike Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 ja tez mam sprowadzone i rok produkcji potwierdzony w ciagu 2 minut u Janka w czarodziejskim komputerku Ale Janek nie sprawdzi roczników typu 2004-2006. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamusmax Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 no to powiedzmy Koper moze to sprawdzic Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 Tylko, że ani Janek i Xbike ani nawet ASO Koper nie da pieczątki, która będzie honorowana przez Wydział Komunikacji. W tej sytuacji pozostaje chyba jedynie SIP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xbike Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 Tylko, że ani Janek i Xbike ani nawet ASO Koper nie da pieczątki, która będzie honorowana przez Wydział Komunikacji. W tej sytuacji pozostaje chyba jedynie SIP Mam wrażenie, że w tym przypadku Wydział Komunikacji ma uzasadnione podstawy /np wpis w dokumentach o dacie pierwszej rejestracji za granicą/ do wątpliwości a kolega widzi rok modelowy /następny po roku produkcji/ i próbuje za wszelką cenę przekonać ich do swoich racji - życzę oczywiście sukcesu, ale jeżeli jest tak jak myślę - to może być za późno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 Ale Janek nie sprawdzi roczników typu 2004-2006. O Ty , jeszcze się nie podzieliłeś z nim softem najnowszym? ;-) Niedobry... ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jabu Posted June 8, 2006 Author Share Posted June 8, 2006 Tylko, że ani Janek i Xbike ani nawet ASO Koper nie da pieczątki, która będzie honorowana przez Wydział Komunikacji. W tej sytuacji pozostaje chyba jedynie SIP Właśnie, obawiam się że tylko SIP może dać odpowiedni papier. Poza tym z tego co wiem to VIN zawiera rok modelowy, a nie koniecznie rok produkcji. Nie mylę się? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 Poza tym z tego co wiem to VIN zawiera rok modelowy, a nie koniecznie rok produkcji. Po VIN SIP napewno może odczytać nawet miesiąc produkcji!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xbike Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 Tylko, że ani Janek i Xbike ani nawet ASO Koper nie da pieczątki, która będzie honorowana przez Wydział Komunikacji. W tej sytuacji pozostaje chyba jedynie SIP Właśnie, obawiam się że tylko SIP może dać odpowiedni papier. Poza tym z tego co wiem to VIN zawiera rok modelowy, a nie koniecznie rok produkcji. Nie mylę się? Rok modelowy to po prostu 10-ta cyfra VIN-u. Natomiast po całym numerze można dojść co i jak. US czy EU Spec, jak US to daj na PW ten numer? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jabu Posted June 8, 2006 Author Share Posted June 8, 2006 Poza tym z tego co wiem to VIN zawiera rok modelowy, a nie koniecznie rok produkcji. Po nr VIN SIP napewno może odczytać nawet miesiąc produkcji!!! Chodzi mi o to, że sam VIN nie ma zakodowanych tych informacji. VIN daje możliwość identyfikacji w bazie, gdzie owszem jest rok, miesiąc a nawet dzień produkcji. Tylko SIP ma pełny wgląd w takie bazy, czy nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 Tylko SIP ma pełny wgląd w takie bazy, czy nie? Może Xbike ma kopię takiej bazy.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xbike Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 Może Xbike ma kopię takiej bazy.... Xbike ma czarną teczkę i wie wszystko, ale nie powie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jabu Posted June 8, 2006 Author Share Posted June 8, 2006 Może Xbike ma kopię takiej bazy.... Xbike ma czarną teczkę i wie wszystko, ale nie powie :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 Najlepiej zadzwoń do SIPu i sprawa się napewno wyjaśni :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jabu Posted June 8, 2006 Author Share Posted June 8, 2006 Najlepiej zadzwoń do SIPu i sprawa się napewno wyjaśni :!: To chyba najlepsze rozwiązanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted June 9, 2006 Share Posted June 9, 2006 Może Xbike ma kopię takiej bazy.... Xbike ma czarną teczkę i wie wszystko, ale nie powie To kto zabił Kennediego? A na serio to sugeruję telefon do SIP jak i inni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abt Posted June 9, 2006 Share Posted June 9, 2006 To kto zabił Kennediego? e pierniczyc to. sprawdz lepiej jakie sa planowane liczby, w duzym lotku na sobote :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted June 9, 2006 Share Posted June 9, 2006 Abt, tylko koniecznie na priv!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kropek Posted June 15, 2006 Share Posted June 15, 2006 To kto zabił Kennediego? e pierniczyc to. sprawdz lepiej jakie sa planowane liczby, w duzym lotku na sobote :wink: a może lepiej, kiedy koniec świata bo będę wiedział jak rozkinić sprawę posiadania Subaru w przyszłości czyli czy tyrać, wziąć kredyt, czy rozbić szybkę tego dnia w salonie i cieszyć się jazdą gdy inni popadną w panikę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts