dirkdiggler Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 Każdorazowo ruszenie autem związane jest z takim metalicznym kliknięciem, to samo dzieje się podczas naciśnięcia hamulca. Tak jakby jakiś luz w napędzie/jakaś poduszka czy coś tam innego miało mały luz I ten luz skutkowałby takim klikiem zarówno jak buda rusza jak i hamuje. Podobne zjawisko kiedyś miałem w poprzednim subaraku ale tam po wymianie tarcz i klocków hamulcowych objaw zniknął. To nie jest mocne metaliczne walnięcie raczej taki klik. Ktoś się spotkał z takim zjawiskiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lysykon Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 Ktoś się spotkał z takim zjawiskiem? Mam u siebie to samo, wstępna diagnoza to łożysko amortyzatora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 Posprawdzałbym wał napędowy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziarus007 Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 (edited) A ja walczyłem przez pół roku z takim samym objawem , wymieniłem wszystko w zawiasie tj : tuleje , sworznie, końcówki, drążki , łączniki sabilizatora , gumy stabilizatora , sprawdzone zaciski hamulcowe , amortyzatory , górne łożyska amortyzatorów , i jak klikało tak klika . Aż pewnego razu była potrzeba zdjęcia intercoolera i okazało sie że jest niedokręcone mocowanie kości ( górne mocowanie skrzyni biegów do sciany grodziowej ) do obudowy skrzyni biegów , to powodowało własnie takie stuki przy ruszaniu i hamowaniu Teraz jest cisza i spokój Edited July 29, 2013 by ziarus007 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grygo Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 klocek Ci sie nie rusza w zacisku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sztandar11 Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Oczywiscie ze zaciski.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lacky3pl Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 umnie jest podobnie ale mam poduszke walnieta od silnika prawa i to stuka Link to comment Share on other sites More sharing options...
radeklwh Posted August 3, 2013 Share Posted August 3, 2013 mi klikały z tyłu półosie przy ruszaniu i hamowaniu.. weź wrzuć bieg i popchaj samochód przód-tył i wysłuchasz skąd idzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts