Krzysiek_WAWA Posted May 28, 2006 Share Posted May 28, 2006 Wiadomo plejady się zbliżają, przygotowania uczestników trwają, a ja mam takie pytanie, czy ma ktoś jakieś zdjęcia jak wygląda w GT układ do chłodzenia hamulców. Z tego co się dowiedziałem to idzie taki nawiew z pod zderzaka. Bardzo mile widziane zdjęcia. Ewentualnie jakie inne rozwiązanie można zastosować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeQ Posted May 28, 2006 Share Posted May 28, 2006 Do WRX też mile widziane ok Krzysiek, ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted May 28, 2006 Share Posted May 28, 2006 WRX, ma fabrycznie zamontowane nawiewy na hamulce. http://www.cars101.com/subaru/impreza/wrxsti2006.html#std sa na samym dole tej strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek_WAWA Posted May 28, 2006 Author Share Posted May 28, 2006 Kuba, chodzi o to że w GT też są seryjnie montowane nawiewy na hamulce, ale u mnie ich nie znalazłem. Dlatego szukam informacji co i jak i jak to wygląda aby coś takiego zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted May 28, 2006 Share Posted May 28, 2006 http://forums.nasioc.com/forums/showthr ... ke+cooling Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek_WAWA Posted May 28, 2006 Author Share Posted May 28, 2006 Dzięki Kuba, więcej mi nie potrzeba, chyba jutro z tymi fotkami wybiore się do znajomego aby mi coś takiego przygotował z aluminnium Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted May 28, 2006 Share Posted May 28, 2006 Tam dalej w tym topicu, za linki do zdjec troche innego rozwiazania, gosc wogole nie ma adapterow tylko jakos przymocowane te weze do oslony hamulca. Bedziesz rezygnowal z reflektorow przeciwmgielnych? Bo tam sa wloty do tego weza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeQ Posted May 28, 2006 Share Posted May 28, 2006 Bedziesz rezygnowal z reflektorow przeciwmgielnych? Bo tam sa wloty do tego weza. A gdyby podpiąć pod te wcięcia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CZARNY Posted May 28, 2006 Share Posted May 28, 2006 Można wyciągnąć tą plastikową kratke, która jest pod kierunkiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CZARNY Posted May 28, 2006 Share Posted May 28, 2006 Zresztą identyczny temat jest na tym forum: http://www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=32792 nie będe kopiował zdjęć oraz treści. Warto odwiedzić w/w link ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted May 28, 2006 Share Posted May 28, 2006 Te wloty to sa troche za male jak na weze o srednicy 5cm. Moze od razu zrobicie sobie spoilery pod zderzak z odpowiednimi wlotami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted May 28, 2006 Share Posted May 28, 2006 Oryginalnie w tych wlotach właśnie są takie małe nawiewy na hamulce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek_WAWA Posted May 29, 2006 Author Share Posted May 29, 2006 Nie zamierzam rezygnować z halogenów, natomiast wykorzystam te zaślepki pod kierunkami,jak już ktoś napisał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CZARNY Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 Ja Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiszpan25 Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 a może by tak iść na maxa po bandzie i załozyć natrysk wody na tarcze jak w wyscigach ciążarówek? za diabła zgrzać tarcz się nie da wówczas PZDR! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek_WAWA Posted May 29, 2006 Author Share Posted May 29, 2006 a może by tak iść na maxa po bandzie i załozyć natrysk wody na tarcze jak w wyscigach ciążarówek? za diabła zgrzać tarcz się nie da wówczas PZDR! Oczywiście że można iść na maxa, tylko gdzie włożyć zbiornik z wodą. Bagażnika nie poświęce, a z tego co patrzyłem i oglądałem zdjęcia kilku wyścigówek z Touring Car to tam mają tylko nadmuch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts