bobryt Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 (edited) Witam wszystkich Własnie w moje i ojca ręce wpadł Forek z 2000 roku i rzecz jasna ma kilka mankamentów. Mam nadzieję że trochę mi pomożecie: - przy jeździe, po puszczeniu gazu słychać jak coś terkocze pod maską bodajże. problem występuje tylko w czasie jazdy - na dystansie 150km dwa razu zaświecił się Check Engine. po zatrzymaniu się kontrolka gaśnie. - zdarzyło mi się dwa razy przed zatrzymaniem, przy już wciśniętym sprzęgle auto zgasło, raz przy wrzuceniu na luz z górki. - nie działa światło cofania. pewnie czujnik? (żarówki ok) Ma ktoś sprzedać zaślepkę z tylnego zderzaka, które maskuje otwór na dodatkowe światło? Edited May 1, 2013 by bobryt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mike85 Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 Ad pierwszy myślnik - podjedz do swojego warsztatu i niech zobaczą, bo przez net to raczej nikt nie trafi co to może być. Ad drugi myślnik - co samo co w odp ad pierwszego myślnika tylko niech podepną kompa i sprawdzą błędy. Ad trzeci myślnik - tu akurat może być też kilka przyczyn. Ad czwarty myślnik - skoro żarówki dobre to 99% czujnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobryt Posted May 1, 2013 Author Share Posted May 1, 2013 No tak też zrobię. Pytałem bo w różnych autach zdarzają się różne typowe usterki, więc czasem warto wcześniej popytać właścicieli Jeszcze cholera muszę coś zrobić z silniczkiem spryskiwaczy bo też nie działa. btw. macie namiar na jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę, co specjalizuje się w używanych częściach do foresterów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts