Jump to content

Forek S-Turbo - kilka pytań nowego użytkownika

bobryt

Recommended Posts

Witam wszystkich

Własnie w moje i ojca ręce wpadł Forek z 2000 roku i rzecz jasna ma kilka mankamentów. Mam nadzieję że trochę mi pomożecie:

- przy jeździe, po puszczeniu gazu słychać jak coś terkocze pod maską bodajże. problem występuje tylko w czasie jazdy

- na dystansie 150km dwa razu zaświecił się Check Engine. po zatrzymaniu się kontrolka gaśnie.

- zdarzyło mi się dwa razy przed zatrzymaniem, przy już wciśniętym sprzęgle auto zgasło, raz przy wrzuceniu na luz z górki.

- nie działa światło cofania. pewnie czujnik? (żarówki ok)

Ma ktoś sprzedać zaślepkę z tylnego zderzaka, które maskuje otwór na dodatkowe światło?

Edited by bobryt

Ad pierwszy myślnik - podjedz do swojego warsztatu i niech zobaczą, bo przez net to raczej nikt nie trafi co to może być.

Ad drugi myślnik - co samo co w odp ad pierwszego myślnika tylko niech podepną kompa i sprawdzą błędy.

Ad trzeci myślnik - tu akurat może być też kilka przyczyn.

Ad czwarty myślnik - skoro żarówki dobre to 99% czujnik.

No tak też zrobię. Pytałem bo w różnych autach zdarzają się różne typowe usterki, więc czasem warto wcześniej popytać właścicieli :) Jeszcze cholera muszę coś zrobić z silniczkiem spryskiwaczy bo też nie działa.

btw. macie namiar na jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę, co specjalizuje się w używanych częściach do foresterów?