Borsuk Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Witam forumowiczów. Piszę z prośbą o pomoc w ustaleniu co też odało mi się urwać z podwozia... Żona zasygnalizowała dziwne stuki i szury. Spojrzałem pod auto i faktycznie - coś zwisało w przedniej części podwozia i po prostu tarło o glebę. Miałem szczęście, bo wystarczyło kilka ruchów i cały element się odłamał do końca. Trochę się pogiął, ale pyknąłem fotke. Możecie mi pomóc zidentyfikować ten kawał blachy? Czy mogę spokojnie nadal jeździć, czy powinienem w trybie alarmowym serwisować? Mam nadzieję, że nie zacznę przez to np tracić oleju... Z góry piękne dzięki za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmo Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Wygląda, jak osłona kolektora wydechowego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Wgląda na osłona katalizatora , najlepiej podjechać na kanał i sprawdzić od spodu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo76 Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 (edited) osłona tłumika ja u siebie wszystkie zdjąłem bo wkurzały mnie brzęczące kamyczki dostające sie między bnimi, jak dpadła dolna to może górna jeszcze siedzi i brzęczy mowa tu o osłonach na układzie wydechowym za kolektorema przed kat. Edited April 28, 2013 by przemo76 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Pudełko Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Śmiało śmigaj ale jeśli chcesz to możesz ja spowrotem zamontować 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeroart Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 wygląda jak jedna z osłon termicznych układu wydechowego... pozbądź się pozostałych :-)))))) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borsuk Posted April 28, 2013 Author Share Posted April 28, 2013 Wielkie dzięki za odpowiedzi. Trochę mi ulżyło, bo już zacząłem popadać w paranoję i szukać plam oleju w każdym miejscu, gdzie parkowałem... W sumie to może nawet dobry pomysł Prodigy - klepnę pare razy młoteczkiem i może z tego wyjść całkiem galanty spojler... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeFo555 Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 dokładnie tak jak koledzy piszą, u mnie kamyki potrafiły się dostać do srodka tzn. między tą osłone a tłumik i czasami było słycvhać jak skakają Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts