Jump to content

Pomoc w identyfikacji elementu, czyli - ale urwał!

Borsuk

Recommended Posts

Witam forumowiczów.

Piszę z prośbą o pomoc w ustaleniu co też odało mi się urwać z podwozia... Żona zasygnalizowała dziwne stuki i szury. Spojrzałem pod auto i faktycznie - coś zwisało w przedniej części podwozia i po prostu tarło o glebę. Miałem szczęście, bo wystarczyło kilka ruchów i cały element się odłamał do końca. Trochę się pogiął, ale pyknąłem fotke. Możecie mi pomóc zidentyfikować ten kawał blachy? Czy mogę spokojnie nadal jeździć, czy powinienem w trybie alarmowym serwisować? Mam nadzieję, że nie zacznę przez to np tracić oleju...

Z góry piękne dzięki za pomoc!

post-13522-0-09390700-1367172048_thumb.jpg

osłona tłumika ja u siebie wszystkie zdjąłem bo wkurzały mnie brzęczące kamyczki dostające sie między bnimi,

jak dpadła dolna to może górna jeszcze siedzi i brzęczy ;)

mowa tu o osłonach na układzie wydechowym za kolektorema przed kat.

Edited by przemo76
  • Upvote 1

Wielkie dzięki za odpowiedzi. Trochę mi ulżyło, bo już zacząłem popadać w paranoję i szukać plam oleju w każdym miejscu, gdzie parkowałem... ;) W sumie to może nawet dobry pomysł Prodigy - klepnę pare razy młoteczkiem i może z tego wyjść całkiem galanty spojler... ;)

dokładnie tak jak koledzy piszą, u mnie kamyki potrafiły się dostać do srodka tzn. między tą osłone a tłumik i czasami było słycvhać jak skakają ;)