Jump to content

Renowacja zacisków ham.

kaarolekkk

Recommended Posts

Witam. Mam zaciski przednie z wrx 4 tłoczki oraz tylne jedno tłoczki od GT. Chcę je wypiaskować i odmalować żeby jakoś wyglądało ale muszę wiedzieć jak to jest z piaskowaniem tego. Czy można itp. Gadałem z kolesiem co się tym zajmuje to mówił żeby nie rozbierać zacisków tylko dać im całe oni wypiaskują a potem powymieniać wszystkie gumy i uszczelki lub pozakrywać ważniejsze miejsca i wtedy piaskować. Można to tak zrobić czy jest jakiś inny sposób na odnawianie zacisków. Z góry dzięki za jakiekolwiek rady.

Jasne że można je piaskować wraz z gumkami tylko zaślepić otwór na przewód hamulcowy. I po piaskowaniu i malowaniu wymienić gumki na nowe i ma się nówkowy hamulec :) Wizualnie oraz technicznie.

Ja oddałem do piaskowania i malowania proszkowego

Zakład wypiaskował zaciski , po piaskowaniu zabezpieczył wszystkie gwinty i pomalował proszkowo

jak odebrałem to wymieniłem wszystkie gumki i cieszę się nowym zaciskiem :)

Tak samo mam że jeden będzie piaskował a kto inny malował. A jaki kolor wybrałeś? Fajnie to wygląda?

ps. skąd brałeś zestaw naprawczy

Edited by kaarolekkk

a na jaki kolor pomalowałeś czy tylko wypiaskowane zostawiłeś? Zastanawiam się czy malować proszkowo, jaki będzie miało wygląd. Poza tym ja tego nie będę robił, oddaje to do firmy za 10 zł od zacisku i tyle samo pomalowanie. Większa inwestycja będzie w nowy płyn hamulcowy niż w to xD

• 3 weeks later...