kaarolekkk Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Witam. Mam zaciski przednie z wrx 4 tłoczki oraz tylne jedno tłoczki od GT. Chcę je wypiaskować i odmalować żeby jakoś wyglądało ale muszę wiedzieć jak to jest z piaskowaniem tego. Czy można itp. Gadałem z kolesiem co się tym zajmuje to mówił żeby nie rozbierać zacisków tylko dać im całe oni wypiaskują a potem powymieniać wszystkie gumy i uszczelki lub pozakrywać ważniejsze miejsca i wtedy piaskować. Można to tak zrobić czy jest jakiś inny sposób na odnawianie zacisków. Z góry dzięki za jakiekolwiek rady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Jasne że można je piaskować wraz z gumkami tylko zaślepić otwór na przewód hamulcowy. I po piaskowaniu i malowaniu wymienić gumki na nowe i ma się nówkowy hamulec Wizualnie oraz technicznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaarolekkk Posted April 27, 2013 Author Share Posted April 27, 2013 No a miejsca gdzie tłoczek chodzi? Czyli mogę oddać kompletne zaciski do piaskowania i nic nie bd im. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Jeśli podczas piaskowania nie zostanie przebita gumka to nic im nie będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Ja oddałem do piaskowania i malowania proszkowego Zakład wypiaskował zaciski , po piaskowaniu zabezpieczył wszystkie gwinty i pomalował proszkowo jak odebrałem to wymieniłem wszystkie gumki i cieszę się nowym zaciskiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaarolekkk Posted April 27, 2013 Author Share Posted April 27, 2013 (edited) Tak samo mam że jeden będzie piaskował a kto inny malował. A jaki kolor wybrałeś? Fajnie to wygląda? ps. skąd brałeś zestaw naprawczy Edited April 27, 2013 by kaarolekkk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaarolekkk Posted April 27, 2013 Author Share Posted April 27, 2013 A jak z kolorem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saszynski Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 proszzz... piaskowanie zacisków. zatkaj otwór od przewodu i możesz śmiało piaskować. osłonom nic sie nie stanie, guma odbija ziarenka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaarolekkk Posted April 27, 2013 Author Share Posted April 27, 2013 a na jaki kolor pomalowałeś czy tylko wypiaskowane zostawiłeś? Zastanawiam się czy malować proszkowo, jaki będzie miało wygląd. Poza tym ja tego nie będę robił, oddaje to do firmy za 10 zł od zacisku i tyle samo pomalowanie. Większa inwestycja będzie w nowy płyn hamulcowy niż w to xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Pomalowałem na czerwono + naklejki SUBARU białe z ebaya Ja za piaskowanie + malowanie proszkowe dałem 400 zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
saszynski Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 U mnie sa biale, malowane farba VHT na wydechy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Maluj na czerwień krwistą Do wszystkiego pasuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaarolekkk Posted April 28, 2013 Author Share Posted April 28, 2013 (edited) Oczywiście że czerwony tylko że juz nie wtedy proszkowo jak myślę. Jak będą gotowe wrzuce fotki jak wyszło. Edited April 28, 2013 by kaarolekkk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulek32 Posted May 17, 2013 Share Posted May 17, 2013 Czerwony to najlepszy kolorek pasuje do wszystkiego i jak malować to tylko proszkowo, ja np użyłem zestawu naprawczego coś takiego: http://www.iparts.pl/auto-czesci/zacisk-hamulcowy,subaru,impreza-coupe-gfc-1995-11-2000-12,2-0-turbo-4wd-211km,107-1489-8840-100807.html potem piaskowanie i malowanie Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted May 17, 2013 Share Posted May 17, 2013 to prawda dlatego 99% osob malujacych zaciski wybiera kolor czerwony.. Jak chcesz miec pomalowane jak 99% to wal czerwony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts